Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Advies gevraagd m.b.t aanvraag 8734359 Bijenzakjes MvdBWij vragen jullie mening en advies over een aanvraag die met de natuurlijke omgeving in de wijk te maken heeft. Het betreft het initiatief om bij iedere wijkbewoner een zakje bloemzaadjes te bezorgen, teneinde meer bijen in onze omgeving te krijgen. Dit sympathieke idee geeft meer leefbaarheid in de omgeving en de kerngroep brengt dit graag onder jullie attentie.  Het totale gevraagde subsidiebedrag is €  1070,-  en de kerngroep stelt voor om de gevraagde subsidie positief te beoordelen.  De afwerking heeft vertraging opgelopen omdat de aanvrager nog geen dekking had voor de verzendkosten. 

Je kunt tot donderdag  2 mei reageren, daarna  maakt de kerngroep de adviesaanvraag definitief op en verstuurd die aan de Gemeente voor een eind oordeel.  Zij kent de subsidie uiteindelijk toe. 

Veel succes !

De kerngroep buurtdemocratie  

8734359 Aanvraag Bijenzakjes MvdB.docx

8734359 offerte DePostbode.doc

Er moet meer gebeuren aan de bevordering van bijen in de directe omgeving.
4 stemmen Verlopen
Deel dit bericht!

Reacties

Marielle Klerks
23 april 2019

👎

Ik ben het er wel mee eens dat buurten bij vriendelijker mogen worden. Om nou huis aan huis bijenzakjes te gaan verspreiden, dat gaat n.m.m. wel wat ver. Er zullen er veel zijn die meteen de prullenbak in gaan. Daarnaast is er net een landelijke actie geweest waarbij iedereen gratis zakjes bijenzaad op kan halen (o.a. bij de Graafse akker in 's-Hertogenbosch). Om hier dan ook nog de postbode voor in te schakelen.... Ik zou zeggen inventariseer wie zaad wil hebben, geef voorlichting en informeer bij de Graafse akker of ze nog wat zaad hebben. Voor het rondbrengen zou je gebruik kunnen maken van vrijwilligers of scholieren of zo. Het bedrag is n.m.m. wel erg hoog.

Ingrid Kemps
24 april 2019

👎

Ik ben het helemaal eens met Marielle. Daarnaast haak ik in op wat Koosje schrijft: uit de buurttuinen komt heel veel zaad en daar is wat BietjeBIjBietje betreft nog veel van beschikbaar voor onze wijk. Iedereen die geïnteresseerd is in bij-vriendelijke zaadjes van zonnebloemen, grote afrikaantjes en/of goudsbloemen kan zich melden via het andere bericht hier op de Buurtkiep! En dan op een afgesproken tijdstip zelf ophalen in de buurttuin.

Sjaak Janssen
25 april 2019

👎

De goedkope zakjes bestaan meestal uit veredeld onkruid.
Ik zou liever zien dat er minder zwerfvuil op straat lag.
Minder bestrijdingsmiddelen gebruiken is ook een zegen voor insecten.

Hester Klein Tijssink
29 april 2019

👎

Het idee om via bloemen en daarmee bijen de leefbaarheid te vergroten, juich ik alleen maar toe. Maar om dit deur-aan-deur te verspreiden lijkt me niet de juiste route. Is er een tussenvariant te bedenken dat er zaden (als dan niet gewonnen uit de buurttuin) beschikbaar gesteld worden voor die buurtbewoners die ze ook daadwerkelijk gaan zaaien? En daar een bepaald ophaalpunt in de wijk voor in te stellen? bij de slinger? Of taxandriapleintje?