Handleiding


Heb je vragen, tips en/of opmerkingen over De Buurtkiep? Ze zijn van harte welkom! Mail naar info@ buurtkiep.nl

Zoeken

Links bovenin zie je het zoekvenster met de tekst ‘typ hier je zoekwoord’. De zoekfunctie kan je snel overzicht geven over allerlei onderwerpen, of het nu gaat om alle bewoners in een bepaalde straat (om snel een groep samen te stellen), wijkactiviteiten of een bepaalde advertentie. Heel handig!! Aanrader!!

Profiel aanmaken

Om informatie op De Buurtkiep te kunnen plaatsen, moet je je eerst inschrijven. Onder de blauwe knop 'Schrijf je in' kun je je inschrijven door een persoonlijk profiel aan te maken: zie voor meer instructies deze video.
Je adresgegevens worden niet zichtbaar op de site. Naast je eigen naam, adres en e-mailadres kies je een eigen wachtwoord. Met je e-mailadres en wachtwoord kun je voortaan rechtsboven inloggen. Vul bij het inschrijven altijd je eigen naam in. Leuk als je een foto en iets over jezelf toevoegt aan je profiel, want zo leren we elkaar sneller en makkelijker kennen.
Je profielfoto uploaden? Dat kan in de tweede fase van het aanmelden in het veld 'Profielfoto', onder het veld waarin je achternaam staat. Als je actief bent op LinkedIn, Twitter, Facebook of Google+ kun je je account(s) toevoegen in je profiel. Je hebt daarmee de mogelijkheid om berichten op De Buurtkiep te mailen of te posten op social media.

Inloggen met Facebook?
Ja, inloggen kán heel eenvoudig via je Facebook-account, maar hoeft niet! Klik voor inloggen via Facebook op de blauwe balk. Anders vul je je emailadres en wachtwoord in in de lichtgrijze balken.
De Buurtkiep en Facebook gebruiken je gegevens verder niet. Je privacy is gewaarborgd! 


Buurtmail

Als je snel wilt kunnen zien wat de nieuwste berichten op De Buurtkiep zijn, kun je je aanmelden voor de Buurtmail. Dat is een nieuwsbrief naar je e-mailadres die elke week, of elke dag, laat weten wat er op De Buurtkiep geplaatst is. Eenmaal ingelogd, ga om je aan te melden naar ‘beheer berichten’ en kies ‘Pas je buurtmail aan’. Je kunt daar zelf aangeven waar je in geïnteresseerd bent en hoe vaak je op de hoogte wilt worden gehouden: dagelijks, wekelijks of helemaal niet. Natuurlijk kun je je hier ook afmelden voor de Buurtmail.Prikbordadvertenties

Iets verkopen kun je in de rubriek Prikbord-advertenties. Dit kunnen zowel spullen als diensten zijn. Je kunt je advertentie opmaken met behulp van de zgn "editorbalk". Je kunt bijv. foto's toevoegen, woorden vet maken, of een link toevoegen met de icoontjes die daarvoor beschikbaar zijn.

Buurtagenda

De Buurtagenda laat je zien wat er de komende weken te doen is in onze wijk. Ook kun je hier zelf je eigen evenement invullen.Buurtradar

Een van de eerste dingen die je ziet op de Home pagina is de Buurtradar, de plattegrond van onze wijk. Als je ingelogd bent, zie je de buurt rondom je huis. De Buurtradar is een handig middel om overzicht te houden over wat er bij jou in de buurt gebeurt: met icoontjes staat aangegeven wat er de laatste tijd op De Buurtkiep geplaatst is, volgens de voorkeuren die je voor de Buurtmail hebt ingevoerd.

Buurtverhalen

Hier vind je de mooiste verhalen over je eigen wijk. Zelf verhalen toevoegen kan natuurlijk ook.

Reacties uit de buurt

Als je op een geplaatst bericht reageert is je reactie in deze rubriek zichtbaar.

Buurtfilmpjes

Heb je een filmpje over onze wijk? Via YouTube of Vimeo kun je dat delen met je wijkgenoten. Klik op 'voeg toe' bij 'buurtfilmpjes' en het wijst zich vanzelf. Bij de knop 'Toon alle' zie je dat er al meerdere filmpjes staan, gesorteerd per jaar.

Buurtfoto's

Ook foto's kun je met je buurt delen. Daarvoor klik je op 'plaats berichten', rechtsboven en kies je 'foto's'.

Groepen en organisaties

Een groep is bijvoorbeeld een bedrijf of organisatie in de wijk of een club bewoners uit een straat of buurt die activiteiten onderling met elkaar organiseren. Een nieuw aangemaakte organisatie verschijnt in de lijst van groepen en organisaties op de home-pagina. Van daaruit kunnen bewoners de groepspagina bereiken.

Om een groep aan te maken, moet je eerst als persoon zijn ingeschreven. Een nieuwe groep maak je aan via het "dropdown-menu" links naast je eigen naam, via de keuzeoptie "Maak je groepspagina". Met de gegevens die je daar invult, wordt automatisch een eigen groepspagina aangemaakt, eigenlijk een 'site binnen de site'. Wie de groepssite aanmaakt, is automatisch beheerder. Als beheerder kun je het groepsprofiel aanpassen via ‘wijzig groep’ op je groepspagina. Als beheerder kun je ook andere mensen uitnodigen om lid, of redacteur (met schrijfrechten namens de groep) of medebeheerder (met alle rechten) te maken. Dat kun je doen via ‘deelnemers’, bovenaan de pagina.

Er is ook een andere weg waarop mensen aan kunnen geven lid te willen worden van een groep. Dan plaatst de geïnteresseerde een verzoek via de button "Ook meedoen, Stuur je verzoek" op de groepspagina rechtsonder.  Als beheerder ontvang je dan een e-mail dom deelname te bevestigen.

Wie hebben zich allemaal aangesloten bij de groep? Onder het kopje ‘deelnemers’ op je groepspagina kun je zien wie er al lid is van de groep. Met meerdere beheerders hoef je niet bang te zijn op vakantie te gaan. 


Een advertentie rechtsboven op de Home-pagina

Wil je een advertentie plaatsen in de advertentiecarrousel, rechtsboven op de homepagina, hou dan rekening met de volgende specificaties: 

De advertenties zijn jpg-bestanden van max. 238 bij 130 pixels.
Er kan een URL aan gekoppeld worden die bij voorkeur verwijst naar jouw pagina binnen de Buurtkiep.
Mail je jpg-bestand naar buurtkiep@gmail.com onder vermelding van "advertentie" en de Buurtkeepers voegen hem toe aan de advertentiecarrousel op de Buurtkiep. Vooralsnog is deze service gratis! 


De Buurtkiep op je telefoon of tablet

Je kunt een handige link op je telefoon zetten. En dat is heel eenvoudig!
Volg de stappen hieronder en je kunt er mee aan de slag:

1: Zoek in je browser op je telefoon www.buurtkiep.nl

2: Dan verschijnt dit bericht:


Onderaan zie je het icoontje wat je aan moet klikken. Zie hierboven rood-omcirkeld

3: Vervolgens kom je op het scherm waar je, in geval van een iPhone, even moet scrollen in de onderste balk om het icoontje met het plusje (Zet op beginscherm) te zien. Zie hieronder het rood-omcirkelde Plusje.

Klaar! Op je telefoon vind je nu het icoontje van onze Kiep!  

Het is even wennen omdat het er allemaal net wat anders uitziet, maar ook hier kun je zelf je berichten, advertenties, oproepen etc. plaatsen.