Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Aanvraag AEDkast 9654419

  • 204 weergaven
  • 10 reacties

Er is een nieuwe aanvraag binnengekomen voor de plaatsing van een AED apparatuur in de wijk.          Er zijn volgens de  aanvragers, de Kath. Vereniging EHBO, niet voldoende AED kasten in de wijk en daarom wordt deze nieuwe aangevraagd. Voor de aanschaf en plaatsing wordt € 1500,-  gevraagd.\

het is goed om te weten dat er in de wijk ook deskundige vrijwilligers worden opgeleid om deze te bedienen. 

Bekijk de aanvraag en geef je mening.  je kunt tot zaterdag 8 februari reageren op deze aanvraag. 

Succes.

 9654419 AEDkast Rietkerk.pdf             


Ja zo'n AED apparaat is noodzakelijk in de wijk.
8 stemmen Verlopen
Deel dit bericht!

Reacties

Buurtkiep Scharrelt
28 januari 2020

er zijn er al genoeg

Ivm de techniek heb ik moeten stemmen, maar ik heb eerst een vraag: klopt deze aanvraag?
als ik de offerte bekijk dan lijkt het aangevraagde bedrag onvoldoende om er ook een buitenkast van te kunnen bekostigen. Het is niet duidelijk of de EHBO vereniging die zelf bekostigd.Graag toelichting in deze.

Koosje de Leeuw
28 januari 2020

ja zeker

Heel goed idee, vooral dat het apparaat buiten hangt.

Onlangs maakten we mee dat hier voor de deur iemand een hartinfarct kreeg. De winkels waren dicht, zo ook de Slinger. Gelukkig zitten we dicht bij de utrijpost
De AED's zouden overal buiten moeten hangen en makkelijk te pakken zijn. Het is nu goed gegaan. Maar dat kwam ook door een snelle reanimatie!

Wendy van den Aker
28 januari 2020

ja zeker

Belangrijk om deze in de wijk te hebben

Marielle Klerks
28 januari 2020

er zijn er al genoeg

Het is een beetje lastig. Er zijn er al 2 in de wijk, dat zou in principe voldoende moeten zijn. Het lijkt me wel goed als er ook een AED is, die buiten hangt. zodat er altijd een beschikbaar is. Maar of dit nou uit het buurtbudget moet?

Hans Kessens
28 januari 2020

Ik ben het eens met marielle. Ik aarzel zeer over de vraag of dit soort zaken uit het w en d budget bekostigd moeten worden. Ik zou het zeer toejuichen als we hier eens wat uitgebreider over van gedachten zouden kunnen wisselen. IS het niet eens tijd om wat fundamenteler de vraag te stellen waarvoor we het w en d budget wel en niet willen besteden.
Dus wat uitgebreider dan alleen per incidentele aanvraag.
Ik houd me aanbevolen en hoop dat ook anderen dit willen ondersteunen!!

Bernadette Kop
29 januari 2020

er zijn er al genoeg

Vier stuks is voor onze wijk toch voldoende om binnen zes minuten er een te bereiken? De vraag is waar hangen ze? Is de wijk voldoende gedekt met deze verdeling? Zijn er AED's die binnen hangen in een gebouw dat 24 uur/dag toegankelijk is zoals het politiebureau?

Huub Elands
29 januari 2020

ja zeker

Nuttige besteding.

Huub Elands
29 januari 2020

ja zeker

Inderdaad is het beter te weten waar deze AED's hangen en wie het apparaat kan bedienen. Ik wist niet dat er al 3 apparaten beschikbaar waren.

Sjaak Janssen
1 februari 2020

ja zeker

Dat is zeker een goede geldbesteding voor iedereen.

Ingrid Kemps
6 februari 2020

er zijn er al genoeg

Het is een behoorlijk lastig oordeel, zeker omdat de EHBO vereniging een logische plek lijkt voor een AED. Ik kon echter niet geloven dat er maar 2 of 4 apparaten in de wijk zijn. Omdat ik me afvroeg hoeveel AED's er dan wel al in de wijk aanwezig zijn heb ik even een lijstje gemaakt van de apparaten die ik zeker weet. Dit lijstje komt niet helemaal overeen met de aangemelde AED's op deze site: aed.rodekruis.nl/ :
De Slinger (24/7), Huisartsenpraktijk de Muntel, De Hobbel, De Soete Moeder, De Amazones (24/7), Nieuwehagen, Exodushuis, Ackersdijkstraat, Piersoncollege, Politieburo (24/7), Brandweer (24/7) en alle politieauto's.
Of er op de scholen Sancta Maria en Kameleon eentje beschikbaar is weet ik niet maar dat zou zo maar kunnen.
Daarnaast wonen we in de wijk waar de Ambulances én de politiewagens klaar staan om uit te rukken. Helaas is niet elk apparaat 24/7 bereikbaar. En niet elke organisatie wil de AED 24/7 beschikbaar máken, om allerlei (vaak organisatorische en/of financiële) redenen. Die staan niet op de site / app van het Rode Kruis.
Het locatie-lijstje zo overziend vraag ik me toch af of het zinvol is deze 1500 euro uit te geven aan een extra apparaat. Het is waarschijnlijk nuttiger om goede AED-wijkcommunicatie te organiseren en/of trainingen in het gebruik ervan. Of een buitenkast op een paar plekken....

Een foto van het huidige AED overzicht op de RodeKruis site post ik in een ander bericht op de Buurtkiep.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.