Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Voorbereiding plantdag zaterdag 7 mei
Morgen is de eerste moesplantdag van dit seizoen in buurttuin Bietje Bij Bietje. De moesbakken zullen volgezet worden met moesplantjes. Dat wordt een heel mooi gezicht!

Wil jij jouw moesplantjes ook in de moesbakken laten groeien neem dan de plantjes mee die al groot en stevig genoeg zijn. Vogels houden nl. erg van de hele kleine plantjes en die eten ze zo op. Ze moeten minstens 4 blaadjes hebben, liefst nog wat meer.

Alle plantjes worden per soort in de moesbakken gezet. Zie de foto van de plantschema's. Er zal dus wat overleg nodig zijn voordat je iets in de bakken kunt zetten. Plantjes die er niet thuis horen zullen verwijderd worden, zodat het wisselsysteem een goede start heeft. Dat doen we liefst in overleg met degene die de plantjes gezet heeft, maar soms lukt dat helaas niet. We hopen op jullie begrip hiervoor.

We kunnen niet goed inschatten hoeveel kinderen er met moesbakjes komen. Maar waarschijnlijk komen we al snel ruimte te kort in de bakken, ja echt, een luxe probleem..... Het kan dus zijn dat grotere plantjes voorrang krijgen boven hele kleine kwetsbare plantjes. Die mogen dan eerst nog even thuis verder groeien. en komen dan wat later aan de beurt om geplant te worden in de buurttuin.

Na het planten is het belangrijk, en zeker bij het mooie weer van de komende dagen, dat ze voldoende water krijgen. Elke dag!!
Kom je ook mee gieteren zodat de moesplantjes het allemaal super goed gaan doen!! Ja toch!!
De pomp doet het weer, en als je dan toch bezig bent.... de bloemen en kruiden houden ook wel van een slok!

Veel plantplezier!!