Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Verwondering in de buurttuinZomaar een verslagje van een woensdagavond mee-werkavond in Bietje bij Bietje.
Er gebeurt van alles aan zowel moesbakken, haag als heuvels. Vandaag geen noodzaak om intensief met de gieters aan de slag te gaan.... Het groeizame weer zorgde voor een ware groeiexplosie.

Zoals regelmatig voorkomt, wordt er ook een praatje gemaakt met bezoekers aan de tuin. Deze jonge Hongaarse expats, Agnes en Gabor woonachtig in de Maaspoort, kwamen speciaal naar de tuin om te informeren over meewerkmogelijkheden. Agnes was in Hongarije docent Tuinieren aan een Vrije School en wil graag meedoen. We vinden het helemaal prima dat ze in Bietje bij Bietje mee wil helpen. Ze krijgen alvast een zakje aardbeien als aanmoediging aangeboden.

In de moesbakken staan capucijners in wording. Nooit geweten dat ze peulen zwart zijn en de bloemekes zo schattig:


De allereerste BBB-knoflook wordt vanavond geoogst. De eerste reactie is dat het hele pittige is.


Tja, nog een klein dilemma op te lossen vanavond! Wat doen we met drie siergrasplanten die, goedbedoeld maar toch wat liefdeloos, zomaar neergelegd zijn bij de pomp.

Op hoop van zegen toch maar een plekje gegeven. En nu maar hopen dat ze niet twee meter breed worden...

Ondertussen staat de valeriaan op de kruidenheuvel rustig te pronken:

Zowel de goede, maar ook de door vogels aangebeten, aardbeien worden geplukt. Met een dot slagroom erbij snoepen we er in de tuin al een stel goeie weg. Heerlijk!!

en als laatste toetje op deze productieve avond nog een regenboog boven de tuin! Wat een mooie avond!

Lijkt het jou ook wat om af en toe iets in de buurttuin te doen? Dat kan zeker! Je bent van harte welkom tijdens de meewerk-momenten op woensdagavond en zaterdagochtend! Kom een paar keer meedoen en kijk of het iets voor je is. Een uurtje gieteren of schoffelen zouden we al heel goed kunnen gebruiken, zeker in de komende vakantieperiode. Komen deze tijden je niet uit, maar zou je wel wat willen doen, dan kan dat natuurlijk ook. Om te weten wat er speelt en wat je kunt doen, is het wel fijn om te komen als er buurttuiniers aan het werk zijn.

Enne, heb je uit je eigen tuin planten over. Dan is het sympathiek dat je ze aan de tuin wilt schenken. We stellen het dan wel op prijs dat ze afgegeven worden op een moment dat er iemand in de tuin aan het werk is, zodat we ook wat meer van de plant en de gever weten. Wil je toch liever anoniem doneren, doe het dan zo dat de planten een aantal dagen vooruit kunnen. In een pot en/of met zak om de wortels. Je loopt anders het risico dat de planten weggegooid worden omdat we er geen vertrouwen meer in hebben dat het goed komt met ze. Zou toch jammer zijn van de goede bedoelingen.

Mocht je het nog niet weten: we hanteren het eenvoudige principe "je geeft wat aan de tuin, en je neemt wat van de tuin". Het is even wennen, maar het blijkt prima te werken.

Welkom!!

Deel dit bericht!

Reacties

Jeanet van der Steen
16 juni 2016

Het was een fijne avond. Naast de groenten en bloemen is het een lust om over de kruidenheuvel te lopen ( er ligt een pad van houtsnippers) veel kruiden
en en aantal soorten munt die ook een heerlijke geur verspreiden. We zijn toch maar rijk met onze tuin.

Dorien van der Heijden
17 juni 2016

Ja wat is het mooi die buurttuin. Ik wandelde er met oppas-buurt-pup Max. omdat hij geen poepje deed had ik.mijn plastic zakje nog leev. Ik vulde dit met wat aardbeien en pluksla....maar ja was dit nu de bedoeling. Ik woon wel in de wijk, maar werk niet in de tuin. Heb de sla gedeeld met baasje van.mijn oppashondje in frederik hendrikstr en ook de zeer smakelijke aardbeitjes. Heb 2 leuke foto' s. stuur ik naar mailadres. groet Dorien.
.

Ingrid van Rooij
18 juni 2016

Ik vind het heerlijk om af en toe mee te komen werken in onze prachtige buurttuin. Even schoffelen, onkruid wieden, jonge plantjes water geven, aardbeien plukken. En natuurlijk: kijken hoe alles groeit en bloeit! Ik geniet van de prachtige wilde bloemen en de grote bossen kruiden in de tuin. En het is ook gezellig om andere mensen te ontmoeten in ons groende / kleurrijke paradijsje in onze buurt. Wat een rijkdom...