Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Sporkenplantactie; ja wij doen mee! Jij ook?Op de foto nu nog een niet heel erg aansprekend beeld van een paar kale takjes, maar toch o zo belangrijk. Vandaag hebben we meegedaan aan de bijenplantactie om sporken te planten in de buurttuin. We hebben er tien geplant en daarmee doen we weer iets goeds voor de bijen en de vlinders. Laat het nu maar een mooie haag worden!


De spork (Rhamnus frangula) is dé ideale bijenstruik : bloeit van mei tot september. En is daarmee meteen de langstbloeiende struik van West-Europa. Bijen zijn verzot op de vele kleine bloemetjes. Ze halen er zowel stuifmeel als nectar op. Vogels en fazanten houden van de vele bessen, die de struik maandenlang tooien. Bijzonder is dat bloemen en bessen tezelfdertijd aanwezig zijn. Bovendien is de plant van levensbelang voor sommige vlinders : de spork is de enige waardplant voor de citroenvlinder. Ook de rupsen van het boomblauwtje leven van zijn bladeren.

Doe mee aan de actie 'Laten we samen 100.000 bijenstruiken planten'

Meer info? ga hier naar de actie!

Deel dit bericht!

Reacties

Annemarie Hendriksen
27 maart 2018

In mijn tuintje 5 geplant. Graafse akker 25. Achterbuurvrouw 12. 10 voor de Scheve schup in Vught en 20 stuks voor imkerij stad en streek bij Eyghentijds. Nog 15 voor vrienden andere kant van het park. En dus 10 stuks voor bietje bij bietje. Nog een enkeltje hier op het hofje en zo zijn we 100 planten verder gekomen. Leve de bij!

Buurtkiep Scharrelt
28 maart 2018

Strakke actie Annemarie!