Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Met buurttuinoogst naar Fabriek Fermentologiek
Op zaterdag 10 en zondag 11 september organiseert VERS Den Bosch in de Mengfabriek op de Tramkade de eerste editie van Fabriek Fermentologiek.

Fermenteren is al zo oud als de mensheid. Heb je er weleens over nagedacht dat bijna al wat lekker is, gefermenteerd eten is? Van kaas tot brood en worst en van Kimchi tot Sauerkraut. Het krijgt de lekkere smaak door de groeiende en broeiende organismen! En om al het eten dat gefermenteerd is te vieren, kun je tijdens het nieuwe food festival VERS Den Bosch de lekkerste happen van dit moment zelf maken.

Hoe?

Breng je oogst uit de buurttuin en/of je eigen tuin mee naar Fabriek Fermentologiek en maak je eigen groente en fruit zelf in, onder begeleiding van iemand met verstand van fermenteren.
Deelname aan de workshop is GRATIS, voor alle inmaakspullen zorgen wij ook. Je kunt bij ons weckpotten kopen, maar je kunt ze ook zelf mee brengen. Wanneer je de potten zelf meebrengt, kun je deze ook mee naar huis nemen, maar we zouden het ook erg tof vinden wanneer je iets extra's maakt wat we in onze groeiende Fabriek kunnen laten staan.

Waar?

De Mengfabriek op de Tramkade.

Wanneer?

Zaterdag 10 en zondag 11 september kun je aan de slag tussen 12 en 18 uur.

Er is nog veel meer programma tussen 9 en 11 september, kijk hiervoor naar de events op de FB pagina van VERS Den Bosch.

VERS Den Bosch is een onderdeel van een groter Brabants Food Festival: VERS Brabant. Meer informatie hierover kun je vinden op www.versbrabant.nl.

Groet, we zien jullie graag op 10 en 11 september met jullie eigen oogst!