Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Hondencontrole

Via het BIN ontvingen we onderstaande informatie. Vanuit de buurttuin worden er géén honden-overlast meldingen gedaan, maar als je weer eens in een drol stapt overweeg je zoiets wel.
Zo fijn als hondenuitlaters de hondendrollen gewoon meteen oprapen!

 

Honden uitlaten

Op 9 november werd door stadstoezicht een hondencontrole uitgevoerd in de wijk naar aanleiding van overlast meldingen. Tijdens de controle werden 28 hondenbezitters gecontroleerd. Er werd een maal proces-verbaal opgemaakt voor een loslopende hond en werd een hondenbezitter gewaarschuwd

De gemeente heeft de volgende voorzieningen voor het uitlaten van honden: hondenuitlaatroute, uitrenveld, hondentoilet, loslooproutes en losloopgebieden. U hoeft de hondenpoep hier niet op te ruimen, het mag wel. De loslooproutes en losloopgebieden worden niet door de gemeente schoon gemaakt. Buiten de bebouwde kom mag u uw hond aan de lijn in de wegbermen zijn behoefte laten doen. Op dit moment zijn er nog geen hondenvoorzieningen in Vinkel.

Regels

De belangrijkste regels voor het uitlaten van de hond zijn:

  • ·         Houd uw hond altijd aan de lijn, behalve op een uitrenveld, loslooproute of losloopgebied.
  • .         Ruim hondenpoep meteen zelf op. Op een hondenuitlaatroute, uitrenveld en hondentoilehoeft dit niet, het mag wel.
  • ·         Zorg ook dat u een opruimmiddel bij u heeft. Anders krijgt u een boete.
  • ·         Een hond mag nooit op een speelterrein.

met vriendelijke groet, Binco-MVO


Deel dit bericht!

Reacties

Olaf Smit
21 november 2017

Ik maak regelmatig een rondje rond de IJzeren Vrouw en zie steeds vaker dat eigenaren de hondenpoep van hun honden eigenhandig opruimen. Dat zag je een paar jaar geleden amper gebeuren. Goeie ontwikkeling!