Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Heb je een half uurtje?
Op 25, 26 en 27 januari wordt de Nationale Tuinvogel Telling weer gehouden.  Een half uurtje tellen, bij voorkeur in de vroege ochtend, levert op landelijk niveau een schat aan informatie op. Het is leuk en nuttig om te doen zeggen ze bij de Vogelbescherming! Leerzaam ook, lijkt me.

In buurttuin Bietje Bij Bietje zien we ook regelmatig allerlei vogels. Mooi om die een keer te inventariseren. Met een beschikbare tellijst, de app van de vogelbescherming of door foto's te maken met je mobiel.
Vind je het leuk om daar aan mee te doen: welkom! 
Laat het ons weten even weten: bijvoorbeeld via een buurtkiep-contactverzoekje aan mij of via een mailtje aan bietjebijbietje@gmail.com.  Geef daarbij even aan wanneer je op genoemde dagen zou kunnen, en vanaf hoe laat. Dan maken we een plannetje hoe het gezamenlijk aan te pakken en voor hoeveel koffie, thee en/of warme chocomel en koekjes we moeten (laten..) zorgen.  

Uiteraard kun je deze telling ook in je eigen tuin / balkon doen! Zeker als je een paar jaar geleden via Natuur in de Wijk een vogelkastje hebt ontvangen! 

Voor meer info over de Nationale Tuinvogel Telling: klik hier

Deel dit bericht!

Reacties

Ingrid Kemps
26 januari 2019

Was leuk om met z'n vieren mee te tellen.
We zagen de volgende vogels in de buurttuin:
Ekster 1
Kauw 4
Kokmeeuw 4
Koolmees 6
Pimpelmees 1
Stadsduif 4
We weten dat er soms ook andere of meer vogels zitten, zoals de kauwen die er soms met wel 10 tegelijk zitten, maar die nu onzichtbaren mochten we niet meetellen...