Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Halloweentocht en knutselactiviteitenHet vrijwilligers-activiteitenteam De Taxander wil de sociale cohesie en leefbaarheid in de wijk verbeteren, door  jong en oud met elkaar te verbinden. Dat willen ze doen met knutselmiddagen en een Halloweentocht in oktober. Na afloop van TaxandriaMoves kwam de behoefte aan zo’n activiteit naar voren, in een enquête en gesprekken. De te bereiken groep wordt op zo’n 400 deelnemers (inclusief vrijwilligers) geschat.

Voor de Halloween-activiteiten wordt € 2800 gevraagd. Bedoeld voor jeugd tussen 5 en 16 jaar, te besteden aan vooral materiaal en huur ruimte en tenten.

 

Bekijk het uitgebreid voorstel en begroting:  9155940 Halloween.pdf 

Deel dit bericht!

Reacties

Sjaak Janssen
10 juli 2019

Mee eens.
Leuke bezigheid

Lonneke van Roekel
11 juli 2019

Wat mij betreft niet akkoord op de begroting als er toch geld gevraagd wordt voor deelname! het aantal deelnemers/vrijwilligers is hoog ingeschat. benieuwd waarop men dit heeft berekend? ook de totale kosten voor aanschaf en huur van materialen is hoog. Kan men werkelijk niets via kringloop, eigen netwerk e.d. organiseren?
Het moet draaien op vrijwilligheid van de betrokken buurtbewoners en het zou niet zo moeten zijn dat er dan achteraf geld terug stroomt naar de 'organisatie'.
Dan worden dit soort evenementen verkapte commerciële activiteiten.

Huub Elands
11 juli 2019

Bedrag is wel erg hoog. Stel het bedrag op € 800,- daar moet toch mee te werken zijn?

peter van van helden
11 juli 2019

Ook ik vind dit een groot bedrag zeker wanneer er ook inkomsten zijn. 800-1000 euro lijkt me billijk.

Marielle Klerks
11 juli 2019

Ook bij mij komt het bedrag erg hoog over. Dus ik stel voor dat geprobeerd wordt om in de buurt materialen, verf etc. te vinden of evt. sponsoren te vinden.

Bernadette Kop
12 juli 2019

Ik vind de begroting ook erg hoog. Knutselspulletjes kun je ook in de buurt of bij familie en vrienden inzamelen. Zeker niet akkoord met dit bedrag.

MarcusenAnkie Wij Dus
12 juli 2019

Hallo buurtbewoners,
Hier een kleine toelichting vanuit het AT De Taxander.
Idd is het misschien een hoog bedrag maar het is niet alleen voor 2 knutselmiddagen ook voor aankleding enz. van de tenten voor de horrortocht en trick en treat punten tevens konden we vorig jaar attributen lenen. Dit is nu niet het geval dus we moeten alles aanschaffen en/of maken. Schatting komt uit gegevens van vorig jaar. Er wordt inderdaad een kleine bijdrage gevraagd, maar dit is geen winst maar voor de start van een volgende activiteit die wij als AT De Taxander organiseren .

Huub Elands
13 juli 2019

Te hoog voor gemeenschapsgeld blijft mijn mening.

Kevin
18 juli 2019

Ik vind het bedrag veel te hoog. Voor 1 activiteit die maar een paar uurtjes duurt vind ik het echt een te hoog bedrag. Alleen knutselen en een halloween activiteit. En hoe komen ze aan 400 mensen? De andere activiteiten hebben ook niet zo veel mensen aangetrokken uit de wijk. Ik stel een bedrag voor van maximaal €500,- en de spullen die vorig jaar zijn gebruikt voor de halloween activiteit Zijn toch te hergebruiken. Vraag of mensen spullen over hebben. Al met al zeg ik dus niet toekennen.

Jan van Gompel
1 augustus 2019

De trend in de discussie rond deze aanvraag is: te hoog bedrag. Deelnemers adviseren tussen € 500,- tot € 1000,- toe te kennen.

Nu blijft een toe te kennen bedrag altijd arbitrair, maar we stellen voor aan de hoge kant te gaan zitten en adviseren € 1000,- toe te kennen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.