Het is bijzonder om Frank te interviewen omdat hij voor de Buurtkiep de historische achtergrond van de straten in de Muntel, de Vliert en de Orthenpoort verzorgd. Frank woont aan de Monseigneur Diepenstraat in een van de Amazone flats.
In zijn jeugd woonde hij op de grens tussen Vliert en Muntel. Hij heeft zijn hele school carrière op diverse scholen in de Muntel gezeten. Eerst bij de zusters in de Soete Moeder. In de tuin stond een kleuterschooltje waar Montessori- en fröbelonderwijs werd gegeven. Voor het Montessori onderwijs moesten ouders een financiële bijdrage doen. De fröbelschool was gratis. In de jaren 20 hadden de nonnen hier speciaal onderwijs voor gevolgd in Nijmegen.
Daarna de Canisius lagere school. Vervolgens de Angelus Mavo. Deze stond in de huidige Munteltuinen en als laatste de HTS (Muntelcarré).
Het katholicisme was in die tijd zeer belangrijk dus hij kwam veel in de Antoniuskerk op het Kapelaan Koopmansplein. Hij was er tevens misdienaar en deed mee in het jongenskoor.
Frank en Els hebben lang in Utrecht gewoond. Uiteindelijk wilden ze graag terug naar Den Bosch.
Frank heeft de opleiding Boschlogie gedaan en vond het vreemd dat dit alleen ging over de binnenstad. Hij was geïnteresseerd in de geschiedenis van de Muntel. Er valt zoveel over de Muntel te vertellen. Door zijn opleiding bouwkunde heeft hij ook interesse in stedenbouw en architectuur. Hij besloot op eigen gelegenheid een module te schrijven over de Muntel. Door er veel over te lezen en door vele naspeuringen, ontdekte hij wat er allemaal leeft.
In de module vertelt hij hoe de wijk tot stand is gekomen en waarom het een beschermd stadgezicht is. Er zijn vele monumenten binnen de Muntel. Er waren bij de bouw van de wijk diverse woningbouwverenigingen betrokken van protestant tot katholiek.
Maria