Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Even wat recht zetten!In tegenstelling tot wat er in het Brabants Dagblad van gisteren, 1-februari, geschreven wordt is de aanvraag uit het wijk- en dorpsbudget voor het wormenhotel NIET vóór, en NIET ván Buurttuin Bietje Bij Bietje. 

De aanvraag voor het wormenhotel is gedaan vóór en dóór buurtbewoners rondom de Amazones, en toevallig is dat dicht bij de buurttuin.
De compost die ‘geoogst’ kan worden uit het wormenhotel kunnen omwonende deelnemers zélf gebruiken of eventueel schenken aan de buurttuin. En dat zouden we vanuit de buurttuin kunnen waarderen, maar is dus zeker niet het eerste doel.

Het hogere duurzaamheidsdoel om iets positiefs en nuttigs te doen met onze grote GFT-afvalberg past wel bij de duurzaamheidsdoelen die ook buurttuin Bietje Bij Bietje nastreeft!

Overigens, als wethouder Kagie de moeite had genomen de aanvraag te lezen dan had hij kunnen begrijpen wat er beoogd wordt met het wormenhotel en waarom er een aardig bedrag voor betaald moet worden….
De aanvraag is geheel transparant en voor iedereen te lezen via:

lees hier de aanvraag in de bijlagen

Hoe misverstanden de wereld in geholpen worden…

Deel dit bericht!

Reacties

Ingrid Kemps
15 juni 2018

Dag Mieke,
De administratieve handeling van het aanvragen van de subsidie uit het wijkbudget is inderdaad verricht door iemand die op de Pelssingel woont. Deze aanvraag is gedaan MEDE NAMENS de overige initiatiefnemers die WEL in en rond de Amazones wonen.
Wat niet klopt in het BD van 1 februari (het fake news) staat verwoord in mijn eerste zin, Buurttuin Bietje Bij Bietje heeft niets te maken met de aanvraag voor het wormenhotel.