Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Eerste wormencompost Amazones

  • 1249 weergaven


Compost gemaakt door tijgerwormen. Bewoners van de Amazones kunnen er vanaf nu gebruik van maken. Een jaar lang gooiden zij hun GFT afval in een wormenhotel. In september 2018 opende wethouder Mike van der Geld dit bijzondere wormenhotel aan de Baden Powellstraat. Nu, ruim een jaar later, is de eerste compost geoogst! Een mooi moment om samen met de initiatiefnemers bij stil te staan.

Afval niet weggooien maar hergebruiken
Wethouder Mike van der Geld nam de eerste compost van het wormenhotel in ontvangst. De compost is erg voedzaam en kan gebruikt worden als bodemverbeteraar in bijvoorbeeld privétuinen. Wethouder Mike van der Geld: “een mooi en duurzaam bewonersinitiatief waarbij bewoners hun GFT afval niet weggooien, maar samen de grondstoffen hergebruiken om compost te maken”. Zo’n 30 huishoudens doen mee.

Een duurzaam bewonersinitiatief
Bewoners kwamen zelf met het idee om een wormenhotel te plaatsen. Wethouder Mike van der Geld: “wij vinden duurzaamheid en burgerparticipatie erg belangrijk. Wij vinden het fijn dat bewoners samen met dit initiatief aan de slag gaan”. Het wormenhotel is niet alleen duurzaam, maar ook leuk en leerzaam voor kinderen uit de buurt. Via een raampje kunnen zij de wormen aan het werk zien. Het wormenhotel is gefinancierd met subsidie uit het wijk-, buurt- en dorpsbudget.

Wat is een wormenhotel?
Een wormenhotel is een kast in de buitenruimte waarin buurtbewoners hun GFT afval composteren met behulp van tijgerwormen. De wormen eten het afval op en poepen het daarna weer uit. Hierdoor begint het composteren meteen en ontstaan er geen vervelende geurtjes.  

Wil je ook een wormenhotel?
Wil je weten hoe het werkt? Of wil je ook een wormenhotel in jouw buurt? Stuur een e-mail naar . Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.