Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Burgemeester informeert zich over stadslandbouwinitiatievenDit is gewoon liefde. Voor de buurt, voor de mensen voor wie je het doet, voor de producten.

Burgemeester Jack Mikkers is vrijdag 1 juni al fietsend langs allerlei stadslandbouwintiatieven gegaan om kennis te maken met, en zich te informeren over, dit fenomeen in onze stad. 'Ik wist vanochtend nog niet eens wat dat was, stadslandbouw.'

Op uitnodiging van De Bossche Groenen fietste hij mee langs de Boschveldtuin, Buurttuin Muntel-Vliert 'Bietje Bij Bietje', de gloednieuwe tuin op het Taxandriaplein, Pluktuin de Hasselbraam en Pluktuin de Vliert. Daarnaast kreeg hij ook uitleg over vergroening in 't Zand en over de buurtmoestuin in de Haren/Donk/Reit.

(tekst loopt door onder foto's)

Senam stelde de volgende vraag: hoe word je burgemeester? Heel hard je best doen en er in blijven geloven, ook bij tegenslagen! was het antwoord.


Toen begon het hem al wel te dagen wat stadslandbouw is: een mooie manier om mensen duurzaam met elkaar en met hun woonomgeving te verbinden. 

Natuurlijk gingen ze niet alleen kijken naar al dat lekkers, maar ook proeven. Wij hadden nog niet zoveel in de aanbieding, maar een paar vers geplukte aardbeien deden het goed.   Ze eindigden de tocht bij De Graafse Akker, waar samen met een lokale lunch het startsein werd gegeven van Eten van Hier. Dat is een uitdaging om van 1 tot en met 10 juni alleen producten te eten die uit de regio komen. Omdat dat milieuvriendelijker is, en verser bovendien. 

Of Jack Mikkers dat volhoudt, weten we niet. Maar hij weet nu in ieder geval wel wat stadslandbouw is. 'Dit is gewoon liefde. Voor de buurt, voor de mensen voor wie je het doet, voor de producten.'

Tijdens de uitdaging 'Eten van Hier' zijn er verschillende activiteiten. Zaterdagochtend 2 juni is er een wildplukwandeling op De Graafse Akker (aanmelden kan via Geertje Jansen Den Bosch) en zondagmiddag 3 juni is er bijvoorbeeld een picknick in het Prins Hendrikpark. De uitdaging wordt afgesloten met een aanschuifdiner op het  eFFect Festival op zaterdag 9 en zondag 10 juni aan de Gemeint 3 in Vlijmen (bij het Engelermeer).