Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Bossche Bollen tijdens BurendagBietje Bij Bietje doet mee aan de landelijke burendag op zaterdag 24 september!


We dromen er onder deze tropische omstandigheden al van om volgend voorjaar in de buurttuin allerlei mooie voorjaarsbloemen te laten bloeien zodat een bijzondere fleurige buurt-entree ontstaat.

Hoe leuk is het om dat samen met heel veel buurtbewoners tot stand te brengen?

We nodigen u daarom graag uit samen met ons 1000 Bossche biobloem Bollen te komen planten. Wij zorgen voor de bollen, de koffie, thee en pompoensoep ~ uiteraard uit eigen buurttuin.

En er is meer te beleven in de buurttuin, want

- een afvaardiging van het "team Buurtdemocratie" is aanwezig. Zij gaan informeel graag met u in gesprek over wat de bedoeling is met ons wijkbudget vanaf 2017.

- de redactie van de Wijkkrant is er ook. Wensen of ideeën? Klamp ze vooral aan!

Vanuit de buurttuingroep lokken we u letterlijk en figuurlijk graag uit de tent om even wat bollen in de grond te stoppen. Handig om vooral zelf een schepje en/of bollenplanter mee te brengen.

Kom ook even langs samen met uw buren en doe mee tussen 11u-15u!

Vindt u het gezellig om op vrijdag of zaterdagochtend-vroeg al een handje te helpen met de voorbereidingen, laat het ons even weten via n mailtje aan bietjebijbietje@gmail.com, of plaats hieronder een reactie.
Denk bijv. aan helpen met de soep te maken op vrijdagmiddag, slingers en ballonen ophangen, tent mee helpen opzetten, koffie en thee zetten, tafels sjouwen...en zo nog wat hand- en spandiensten.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Wijktafel, de gemeente 's-Hertogenbosch, de Hobbel, De Stijl, Exodus, Fourpack ontwerpers en het Oranjefonds. Daarnaast ook door alle buurtjes die afgelopen lente hebben gereageerd op de Buurtkiep-oproep om bloembollen te doneren aan de buurttuin! Die bollen gaan ook de grond in!

Graag tot ziens in de buurttuin!

burendag.pdf


NB: We hebben bewust voor verwilderbare biobollen gekozen omdat ze het minst belastend zijn voor het milieu en goed zijn voor de bijen en voor ons, want na de bloei hoeven ze niet uit de grond gehaald te worden :-)