Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Avondexcursie vogels en vleermuizen in de wijk, met Natuur in de WIjkBij het insectenhotel in buurttuin Bietje bij Bietje start deze avondexcursie. Het insectenhotel is een paar maanden geleverd door Natuur in de Wijk en dus is het leuk om zo samen even te kijken wat er allemaal al voor beestjes in het hotel zitten. Het kan nog wel even duren voordat het hotel volgeboekt is, maar de beestjes weten het al wel te vinden.

De heren van Natuur in de Wijk hebben de hoop deze mooie avond minstens 15 vogelsoorten te spotten. Het lijkt mij erg veel. maar ja, ik ben maar n leek. Tot mijn verrassing kwamen we zelfs meer soorten tegen. Voor de liefhebbers hier de namen van de beestjes die we tussen het park en de Antonius van Alphenstraat hebben gezien of gehoord:

de kleine mantel meeuw,
zwarte kraai,
gierzwaluw,
houtduif,
merel,
waterhoentje,
knobbelzwaan,
kuifeend,
holenduif,
roodborstje,
fuut,
grauwe vliegenvanger (in het park en dat is bijzonder),
kokmeeuw,
mus,
stadsduif,
spreeuw
en pimpelmees.

Daarnaast hadden we ook n kauw, de Turkse tortel, de boomkruiper, de boomklever, een specht en n koolmeesje nog tegen kunnen komen.

Via sonargeluiden hebben we de gewone dwergvleermuis en de laatvlieger gespot. De watervleermuis liet zich deze avond niet zien.
Het was leuk en leerzaam om zo een avondje mee te wandelen in onze eigen wijk!