Dag van de dialoog

  • 370 weergaven

Details

Donderdag 5 november 2015 van 17:30 tot 20:00 uur
Afgelopen
Centrum
5211 's-Hertogenbosch, Nederland

Dag van de dialoog ook in de Muntel op 5 en 10 november

De Dag van de Dialoog komt er weer aan. Op donderdag 5 en dinsdag 10 november praten Bosschenaren aan circa dertig dialoogtafels - verspreid over de stad en Nuland en Rosmalen- over een actueel thema: een open en gastvrije samenleving. Hoe open en gastvrij zijn we? Wat betekenen begrippen als solidariteit en gastheerschap?

We gaan met elkaar in gesprek om te kijken hoe we ons steentje kunnen bijdragen en welke initiatieven nodig en wenselijk zijn. Hoe willen we inhoud geven aan begrippen als 'gast' en 'welkom'?

Twee dialoogtafels staan in onze wijk:

5 november: Het Kruithuis 17.30- 20.00 uur (incl. maaltijd)

10 november: Noremborghstraat 17.30 -20.00 uur (incl. maaltijd)

Meedoen of meer weten?

Stuur een mailtje naar , kijk even op www.s-Hertogenboschindialoog.nl, of bel 06-29366693

De Dag van de Dialoog wil mensen met verschillende achtergronden met elkaar kennis laten maken en met elkaar in gesprek brengen. Iedereen kan deelnemen: jong of oud, man of vrouw, allochtoon of autochtoon, student of gepensioneerd, ambtenaar of kunstenaar, burgemeester of imam. Elke dialoogtafel heeft ongeveer acht tot tien deelnemers. De gesprekken duren twee tot drie uur. Alle ideeën en dromen uit deze dialogen krijgen een plaatsje op de slotbijeenkomst die eind november plaatsvindt.

In onze wijk worden de tafels geleid door Hans Kessens (5 november) en Peter van Helden (10 november).

Over de organisator

Hans Kessens
Film- en fietsliefhebber!... Lees meer