Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Wijkprojecten. De Muntel: al 100 jaar bijzonder

  • 875 weergaven

De Muntel is het oudste gedeelte van onze wijk - het is honderd jaar geleden dat ten noorden van de stadsmuren met de bouw begonnen werd, als één samenhangend geheel, om licht, lucht en ruimte te bieden aan een bevolking die opeengepakt zat in de oude vesting. Het resultaat was zo bijzonder, dat de wijk in 2008 tot Rijksbeschermd Stadsgezicht is verklaard. Nog steeds komen er vanuit het hele land mensen kijken. Ja, echt!

Honderd jaar Muntel – de Wijkkrant vindt:
Als we dát niet gaan vieren, wat dan wel?

 Ook voor de aanleunende wijken Vliert en Orthenpoort is de Muntel interessant: omdat we allemaal vrijwel dagelijks de wijk doorkruisen, is de Muntel immers een beetje van ons allemaal.

 Er zijn veel verschillende groepen in de Muntel: de echte Bosschenaren - hier geboren en getogen - en ook heel veel nieuwkomers: studenten, jonge gezinnen, werkers en vluchtelingen uit het buitenland. En er zijn Bosschenaren die hun jeugd in de wijk doorbrachten en inmiddels zijn uitgevlogen. Er zijn veel oude Muntelaren, maar ook veel jonge, en heel veel kinderen. Allemaal zijn en blijven het Muntelaren die iets te vieren hebben: hun buurtje bestaat honderd jaar!

Als Wijkkrant hebben we een droom:
we roepen 2020 uit tot jubileumjaar!

In onze droom vieren alle groepjes en groepen in de Muntel
100 jaar Muntel, maar allemaal op hun eigen manier. Al die initiatieven samen vormen één groot gedenkjaar - iedereen hoort erbij, iedereen kan meedoen en iedereen voelt zich Muntelaar. De Wijkkrant helpt om alles in goede banen te leiden en zo nodig om  financiële ondersteuning te vinden.

Dit is onze vraag: heb je een idee om 100 jaar Muntel te vieren in 2020? Laat het ons weten via . Wij gaan de ideeën inventariseren en kijken hoe we er een feestelijk geheel van kunnen maken.

Naast aandacht voor 100 jaar Muntel in de komende Wijkkrantedities heeft de Wijkkrant zelf nog een jubileuminitiatief:
Op basis van hun twee prachtige Muntelboeken die in 2002 en 2004 zijn verschenen, willen Theo Hoogbergen, Frans van Gaal en Frans Peters een speciale jubileumuitgave samenstellen, aangevuld met actueler materiaal. Heb jij ook een mooi verhaal over de Muntel? Laat het ons weten via en we bekijken of het in het jubileumboek past.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.