Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Wijkkoor H@rrie vraagt een bijdrage voor huur van de oefenruimte

  • 203 weergaven
  • 9 reacties

Wijkkoor H@rrie is een buurtkoor voor vrouwen uit de buurt die graag zingen en andere vrouwen ontmoeten. Tot nu toe konden de 25 leden gratis gebruik maken van De Stijl aan het Taxandriaplein om te oefenen. Jaarlijks komen ze ongeveer 25 keer bij elkaar. 

Met ingang van dit jaar1 januari jl. moeten ze voor het gebruik van de repetitieruimte €25 per keer betalen. Om de huur voor het gebruik van De Stijl te kunnen betalen, vraagt Wijkkoor H@rrie om een financiële bijdrage van €650,00. 

Meer info lees je hier: 9595252 HerrieKoor 2020_A.pdf.

Graag jullie reactie op deze aanvraag door te reageren op onderstaande stellingen:
7 stemmen Verlopen
Deel dit bericht!

Reacties

Ineke Sagasser
7 januari 2020

⁉️ Dit initiatief verdient ondersteuning, maar gemeente én Reinier van Arkel: waarom is voor het gebruik/huur van een (openbare) wijkvoorziening als De Stijl dit geschuif met (gemeenschaps)geld nodig?

Zingen is geweldig! En samen zingen helemaal. Dus laten we zorgen dat wijkkoor H@rrie kan blijven zingen. En misschien ook nog andere zangeressen in haar geledingen op gaat nemen. Daarom, wanneer deze actie succesvol is, willen we tenminste een leuk en wervend artikel over jullie koor in de wijkkrant zien!

Bernadette Kop
7 januari 2020

Een goed initiatief. Het zou jammer zijn dat het zou stranden op het vervallen van de oefenlocatie.

Colette van den berg
8 januari 2020

⁉️ Dit initiatief verdient ondersteuning, maar gemeente én Reinier van Arkel: waarom is voor het gebruik/huur van een (openbare) wijkvoorziening als De Stijl dit geschuif met (gemeenschaps)geld nodig?

Een geweldig initiatief voor onze veelzijdige wijkbewoners , samen zingen brengt je bij elkaar en iedereen is welkom , met of zonder zangtalent

Sjaak Janssen
8 januari 2020

✍️ Anders, namelijk:

Van die financiele toestanden heb ik geen verstand.
Ik vind het een leuk koor, dus steunen.
Als dank maar een keer in verzorgingshuis zingen!

Hans Kessens
8 januari 2020

👍 Wat een leuk initiatief. Dat verdient financiële ondersteuning!

Dit is een behartenswaardig wijkinitiatief. Blijkbaar voldoet dit initiatief (nog) niet aan de subsidievereisten voor een koor op basis van de gemeentelijke subsidieregeling voor amateurkunst. Daar is voor een koor wel meer te halen. Goed dat dit dan uit het wijkbudget kan. Doen!
Verder begrijp ik de redenering achter het tweede bullet van het keuzemenu van de kerngroep buurtdemocratie niet zo goed.

Kerngroep Buurtdemocratie
8 januari 2020

Beste Hans, Dit lijkt heel erg op geschuif van overheidsgeld wat feitelijk nergens toe leidt. De kerngroep is benieuwd hoe wijkbewoners Hier tegenaan kijken. Vandaar dat deze optie is opgenomen.

peter van van helden
9 januari 2020

Dit leuke koor verdient steun en daarom sta ik achter de aanvraag.

Jos van Rijsingen
11 januari 2020

✍️ Anders, namelijk:

Het wijkkoor zou ook moeten proberen een gemeentelijke subsidie voor de amateurkunst te krijgen. Als dat (nog) niet lukt, akkoord met de gevraagde subsidie

Huub Elands
17 januari 2020

✍️ Anders, namelijk:

Als lang lid geweest van een koor moesten wij dit gewoon zelf betalen. Bovendien is niet duidelijk, zoals tegenwoordig niets meer duidelijk is, is dit eenmalig? Of jaarlijks? € 25,- per keer lijkt mij een aanvaardbaar op te brengen bedrag, Afwijzen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.