Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Mis het niet: Frederik Hendrik en Ophovius in de hoofdrol

Ter info: tijdens Festival Boulevard te zien in het Zwanenbroedershuis. Ben snel.... een aantal voorstellingen is al uitverkocht! 

HET OOG VAN DE STAD
1629
ZWANENBROEDERS

September 1629. Troepen van prins Frederik Hendrik belegeren ’s-Hertogenbosch al vier maanden. Verwoesting, ziekte, honger en dood knakken elke hoop. Bisschop Ophovius staat voor een afschuwelijke keuze. Moet hij de burgers oproepen de stad tot hun laatste druppel bloed te verdedigen? Of moet hij capituleren, wat verbanning van hemzelf, zijn broederschap en de kerk inhoudt? In het historische Zwanenbroedershuis vertelt acteur Alexander de Bruijn [1984] het meeslepende verhaal van de val van ’s-Hertogenbosch. Een nieuwe tekst, vol spanning, humor en drama.Met deze voorstelling opent Boulevard het meerjarenproject Het oog van de stad. Elk festivaljaar zal op locatie een project van stedelijke partners gepresenteerd worden dat raakt aan verleden, heden of toekomst van ’s-Hertogenbosch.

Meer info: klik hier

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.