Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Wijkkrant Muntel, Vliert en Orthenpoort
26 april 2018

Koningsdag Kindervrijmarkt

Op koningsdag zal er dit jaar weer een vrijmarkt zijn voor de jeugd. Marieke Antens organiseert deze nu al weer voor de vierde keer. Twee jaar werd de markt gehouden in het Prins Hendrikpark en vanwege de regen is eenmaal uitgeweken naar De Slinger. Dit jaar is het Taxandriaplein het toneel voor deze happening.

Marieke
Marieke Antens (38) is weliswaar Brabantse, maar ze heeft jaren in Utrecht gewoond. Daar maakte ze jaarlijks op Koninginnedag de vrijmarkt mee en was daar erg van gecharmeerd. Inmiddels woont ze enkele jaren in Den Bosch en heeft ze drie kinderen gekregen. Vooral haar dochter Fenna (7) en zoontje Sjoerd (5) kijken erg uit naar dit evenement. Zij zijn een groot liefhebber van de kindervrijmarkt en zullen ook dit jaar weer aanwezig zijn met de verkoop van cupcakes en popcorn, uiteraard door hen zelf gebakken en versierd.

Marieke: “Ik vind zo’n vrijmarkt een prima gelegenheid om de creativiteit van kinderen te stimuleren, handelsgeest op te wekken en ze met geld om te laten gaan. Allemaal zaken die bijdragen aan hun ontwikkeling.” Maar Fenna en Sjoerd vinden het vooral “leuk”.

De Hobbel
Voor het kunnen organiseren van een Kindervrijmarkt is een vergunning nodig vanuit de gemeente. Op basis van eerdere ervaringen en na diverse gesprekken met de wijkmanager en enkele medewerkers van de gemeente is gezamenlijk besloten dat dit het beste georganiseerd kan worden onder een stichting. In Mariekes zoektocht naar een bestaande stichting binnen de wijk Muntel/Vliert/Orthenpoort was het De Hobbel die direct enthousiast reageerde en haar de gelegenheid bood om het evenement door te laten gaan.

Hoewel het park wel een mooie omgeving is, heeft het zeker voordelen om naar ’t plein te verhuizen. Marieke hoopt op veel kinderen en veel creativiteit.

Marjan Klinkhamer

Huisregels voor de  Kindervrijmarkt
Er kunnen 100 kleedjes worden uitgerold dus geef je snel op via het e-mailadres: kindervrijmarktophettax@gmail.com. Vol = Vol.
Wanneer jij je hebt aangemeld voor deelname en hiervan een bevestiging hebt ontvangen, kun je vanaf 10.00 uur een plekje op het speelterrein uitzoeken. De Kindervrijmarkt start om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Je kunt gratis deelnemen.
Bij slecht weer vervalt het programma.

- Commerciële verkoop is niet toegestaan;
- Deelnemers onder de jaar 10 uitsluitend onder begeleiding van ouders/verzorgers;
- Een kleedje en tafel mag je meenemen, maar een kraam is niet toegestaan;
- Zorg ervoor dat er geen rommel achterblijft op jouw plek;
- Deelname of bezoek aan dit evenement is geheel voor eigen risico. De organisatie sluit iedere aansprakelijkheid uit.