Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Advies gevraagd m.b.t aanvraag 8734359 Bijenzakjes MvdB

Wij vragen jullie mening en advies over een aanvraag die met de natuurlijke omgeving in de wijk te maken heeft. Het betreft het initiatief om bij iedere wijkbewoner een zakje bloemzaadjes te bezorgen, teneinde meer bijen in onze omgeving te krijgen. Dit sympathieke idee geeft meer leefbaarheid in de omgeving en de kerngroep brengt dit graag onder jullie attentie.  Het totale gevraagde subsidiebedrag is €  1070,-  en de kerngroep stelt voor om de gevraagde subsidie positief te beoordelen.  De afwerking heeft vertraging opgelopen omdat de aanvrager nog geen dekking had voor de verzendkosten. 

Je kunt tot donderdag  2 mei reageren, daarna  maakt de kerngroep de adviesaanvraag definitief op en verstuurd die aan de Gemeente voor een eind oordeel.  Zij kent de subsidie uiteindelijk toe. 

Veel succes !

De kerngroep buurtdemocratie  

8734359 Aanvraag Bijenzakjes MvdB.docx

8734359 offerte DePostbode.doc

Er moet meer gebeuren aan de bevordering van bijen in de directe omgeving.
7 stemmen Verlopen
Deel dit bericht!

Reacties

Koosje de Leeuw
23 april 2019

πŸ‘

Wel een leuk idee, maar ik ben een voorstander van een dag waarop in de buurtmoestuin zaadjes van de daar al geplante bloemen kunnen worden afgehaald. Dat kost niets en heeft wellicht ook een mooi effect. .

Maria Palmen
23 april 2019

πŸ‘

superleuk en fijn initiatief

Jeanet van der Steen
23 april 2019

πŸ‘

Mooi idee, alleen weet je niet hoeveel mensen het daadwerkelijk zaaien. Dat vind ik wel een vraag.

Jan van Gompel
24 april 2019

πŸ‘

Leve de bij!

Michel Willems
24 april 2019

πŸ‘

Zorg dat de zaden bij mensen komen die ook daadwerkelijk zullen zaaien!

Marielle Klerks
26 april 2019

Beste mensen, kan iemand me zeggen waarom deze aanvraag 2 x op de website staat. Op beide zijn reacties.

Ineke Sagasser
29 april 2019

πŸ‘Ž

Ik ben het helemaal eens met MariΓ«lle (zie de reacties op de tweede versie van deze aanvraag). Het idee om een bij vriendelijker buurt te worden spreekt me aan, maar er moet beter nagedacht worden over de wijze waarop dat het beste zou kunnen gebeuren. Twijfels of mensen de zakjes gaan gebruiken die ze ongevraagd in de bus krijgen lijken me terecht. De alternatieven die worden aangedragen lijken me de moeite van het onderzoeken waard. Zeker ook in relatie tot de kosten. Kortom: het doel onderschrijf ik, maar denk nog eens goed na over het hoede wijze waarop je het wil bereiken!