Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Advies gevraagd: hoe willen we de activiteiten in het kader van ‘100 jaar Muntel’ vanuit Wijk- en dorpenbudget ondersteunen?

  • 135 weergaven
  • 7 reacties

Met de coronacrisis hebben we een heel bijzondere situatie en die dwingt ons tot een bijzondere aanpak. Zoals je hebt kunnen lezen, kan de bijeenkomst op 19 maart niet doorgaan: de gezondheid van alle wijkbewoners staat bij de kerngroep buurtdemocratie voorop. Dat betekent dat onder andere de aanvragen in het kader van 100 jaar Muntel ook niet besproken kunnen worden. 

De voorbereiding van de jubileum-activiteiten kan echter niet zomaar stilgelegd worden: de initiatiefnemers hebben uiteraard behoefte aan duidelijkheid. Zij zijn inmiddels een crowdfundingsactie begonnen. Die waardeert de Kerngroep als positief: hiermee maken zij zichzelf niet uitsluitend afhankelijk van het Wijk- en Dorpsbudget maar werken ze ook hard aan draagvlak en buurt-eigenaarschap. 

Natuurlijk hadden wij de aanvragen in een buurtbijeenkomst vooraf willen bespreken. Dit is nu niet mogelijk maar het samenwerkingsverband van de initiatiefnemers van de diverse activiteiten in het kader van ‘100 jaar Muntel’ heeft aangegeven graag achteraf verantwoording af te leggen. Om te voorkomen dat er voortdurend aanvragen voor dit thema ingediend en beoordeeld moeten worden, doet dit samenwerkingsverband het onderstaande voorstel. 

De kerngroep ondersteunt dit voorstel.

Het Netwerk buurtdemocratie MVO adviseert de gemeente Den Bosch om €10.000 toe te kennen aan het geheel van de ‘100 jaar Muntel’-initiatieven; de verdeling daarvan gebeurt door het samenwerkingsverband ‘100 jaar Muntel’. Samen met de opbrengst van de crowdfundingsactie zullen zij dat dan verdelen volgens de afgesproken sleutel over alle initiatieven. Mochten er activiteiten niet door kunnen gaan, dan zullen die verplaatst worden, zodat het subsidiebedrag toch besteed wordt waarvoor het is bedoeld.
7 stemmen Verlopen
Deel dit bericht!

Reacties

Hans Kessens
14 maart 2020

👍Prima voorstel!

Gegeven de huidige situatie een prima en praktische aanpak
Goed ook dat nu alle aanvragen in samehangend verband kunnen worden bekeken!

Martien van Ee
14 maart 2020

👍Prima voorstel!

Dit is zo'n uitzonderlijke gebeurtenis dat het ook een uitzonderlijke aanpak nodig heeft!
Ik sta dan ook helemaal achter deze aanpak.

Marielle Klerks
15 maart 2020

✍️ Anders, namelijk:

Ik begrijp het wel. Zit n beetje met het bedrag en het is onduidelijk om hoeveel activiteiten het gaat. 10.000 is bijna 1/3 deel van het budget voor het hele jaar.... Zou graag iets meer inzicht willen hebben,.

Anja van Kleef
15 maart 2020

Dank voor je reactie, Marielle. In de Wijkkrant van februari (zie de wijkkrantpagina op deze site) hebben we het geplande programma voor het hele jaar weergegeven. Ik verwijs je graag daarnaar - het is te veel om hier op te sommen. Het gaat om voor iedereen toegankelijke initiatieven, door wijkgenoten zelf geïnitieerd en ontwikkeld, voor elk wat wils, met het doel zo alle wijkbewoners te verbinden. Het is een omvangrijk project, dus er is veel geld nodig. Mogelijk moeten er dingen verzet worden in verband met het virus, maar als de financiering er is, gaat alles door, vroeger of later.

Marielle Klerks
15 maart 2020

✍️ Anders, namelijk:

Helemaal goed!

Jos van Rijsingen
16 maart 2020

👍Prima voorstel!

Dit is een van de leukere initiatieven uit de wijk. De activiteiten verdienen alle support.

wilma van der aalst
21 maart 2020

👍Prima voorstel!

met als aanvulling de afspraak dat wanneer activiteiten uitgesteld moeten worden tot 2021 het geld gereserveerd blijft.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.