Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Aanvraag keukenapparatuur voor Wijkgebouw de Slinger

  • 121 weergaven
  • 7 reacties

Een kookclub wil om, haar activiteiten goed uit te voeren, uitbreiding van de keukenapparatuur in buurthuis de Slinger aanschaffen. Het gaat om een vaatwasser, inductiekookplaat en friteuse voor een bedrag van € 2637,-

Van deelnemers wordt een bijdrage van € 4,50 per keer gevraagd. Verwacht worden minimaal 20 deelnemers.
Bekijk de offerte  MVO 9642068 Offerte keukenapparatuur.pdfof de aanvraag mvo9642068_ keukenapp_bew.docx

Deel dit bericht!

Reacties

Marielle Klerks
24 januari 2020

Het is nogal een bedrag voor een kookclub. De vraag is of de vaatwasser ook echt nodig is of er ook gebruik gemaakt kan worden van de vaatwasser ter plaatse. Ik begrijp wel dat eea niet meer voldoet. Lijkt me een goed plan om de investering samen met wijkgebouw De Slinger (krijgt toch ook budget) te doen. Deze kan daar zelf ook profijt van hebben.
Vind het verder wel een mooi initiatief. Doe even onderzoek voor je het verder uitbreidt. Er zijn diverse andere organisaties waar mensen nu ook al terecht kunnen.

Martien van Ee
24 januari 2020

Is er nagedacht over de elektra kant van deze apparatuur? 4 kilowatt aan inductieplaten en 2 frituurpannen van 3,3 kilowatt per stuk zijn niet echt iets dat je 'zomaar' aansluit. Daar heb je minimaal 3 aparte normale stoppengroepen voor nodig of krachtstroom.
Ik mis ook de afzuigkap voor de frituur, en de water aansluiting en afvoer voor de afwasmachine, trouwens.

Hans Kessens
26 januari 2020

Ik vind het lastig hier een beargumenteerd advies over te geven.
De aanvraag zegt in het geheel niets over de aanvrager(s). Hoe duurzaam is dit initiatief in relatie tot de forse inverstering?? Kan er wat worden gezegd over continuïteit. Het gaat immers niet om iets eenmaligs dat uit het W en D budget wordt bekostigd.
Ik begrijp alleen dat het een aanvraag van een een gebruikersgroep van DE Slinger is.
Er wordt niets gezegd over eventuele afspraken met het bestuur van de Slinger, i.c. de beheerder van het gebouw. Ook is niet duidelijk wat op dit moment de status van de (ontwikkeling van) Slinger is en wat de plannen van de gemeente zijn.
Ik heb de neiging om deze redenen- hoewel de activiteit als zodanig werkelijk bijdraagt aan verdere verbinding in onze wijk- negatief te adviseren.


Hans Kessens
26 januari 2020

Nabrandertje: ongewild effect van (rigide toepassing van ) de privacyregel(door de gemeente) is dat je in the blind moet adviseren. Lastig hoor. Kan daar eens wat aan gedaan worden?? Je kunt op deze manier ook in het geheel geen gesprek aangaan met een aanvrager resp een vraag stellen.

Hester Klein Tijssink
27 januari 2020

Graag geef ik een reactie als een van 'buurtkoks'. Een aantal keer per jaar mag ik koken voor een mooie club wijkbewoners en hen een zo culinair mogelijk avondje te bezorgen, met veel plezier en voldoening. Ik ben zeker van mening dat er uitbreiding van apparatuur wenselijk is, in volgorde van prioriteit: kookplaat, afzuigkap, vaatwasser. en als aanvulling is een friteuse of keukenmachine wenselijk maar wellicht niet noodzakelijk. Het is fijn om in aantallen te uitbreiden naar 20 gasten, gezien de regelmatige overinschrijvingen.

Verder eens met de praktische aspecten die Martien aandraagt, mede name over de elektriciteit belasting, maar dat is na te gaan door beheer van de Slinger.

en jazeker is koken in de Slinger een duurzame activiteit: je merkt dit in de aantallen mensen die mee eten en het langzaam aan groeiende aantal koks. Ik hoop van harte dat we de keuken dus iets meer als een echte buurtkeuken kunnen gebruiken, juist in De Slinger. En wat de gemeente ervan vindt..... dat zal waarschijnlijk nooit helemaal duidelijk worden... dus laten we daar niet op wachten of een besluit van af laten hangen......

Hans Kessens
27 januari 2020

Dank voor je reactie Hester. Voor mij is nu in ieder geval het wat anonieme karakter van de adviesaanvraag verdwenen. Hiermee vervalt mijn eerder aangegeven bezwaar.
Laten we positief zijn en er van uitgaan dat hier iets heel moois uit groeit.

Martien van Ee
27 januari 2020

Ter aanvulling van mijn kant: ik zie regelmatig hoe veel gebruik er gemaakt wordt van de maaltijden, dus ik sta volledig achter de aanschaf van nieuwe kookapparatuur.
Alleen weet ik ook (uit de tijd dat ik af en toe de Slinger technisch bijstond) dat je eerst naar alle technische aspecten moet kijken voordat je fundamentele investeringen doet. En het aan leggen van extra stoppengroepen en trekken van nieuwe electriciteitsleidingen is niet echt goedkoop, maar wel noodzakelijk.
Oftewel: nader overleg met de Slinger zelf is nodig.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.