Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Aanvraag Buurtkiep 2020

  • 193 weergaven
  • 8 reacties

De Buurtkiep is het digitale platform voor de wijk. Het draagt er aan bij dat inwoners en organisaties elkaar op een leuke manier weten te vinden. Inwoners kunnen hulpvragen plaatsen en activiteiten en buurtinitiatieven kenbaar maken. Op deze manier zijn activiteiten en mooie dingen op één plek te vinden.  Voor het instandhouden van dit platform vraagt De Buurtkiep een bijdrage van € 2.912 uit het Wijk- en dorpenbudget.

 Meer informatie over deze aanvraag vind je in de bijlage: 9670921 Buurtkiep 2020 a.pdf
De Buurtkiep is een actueel en informatief platform voor onze wijk en verdient daarom financiële ondersteuning.
6 stemmen Verlopen
Deel dit bericht!

Reacties

Bernadette Kop
29 januari 2020

🖊️Anders, namelijk:

Ik vind het produceren van de Buurtkiep erg belangrijk voor de cohesie in de wijk. Het bedrag dat gevraagd wordt, is echter wel hoog. Is het mogelijk om de helft van het bedrag toe te kennen en voor de andere helft een andere geldschieter te vinden? Als dat laatste onmogelijk blijkt te zijn heb ik geen bezwaar om alsnog het gehele gevraagde bedrag toe te kennen.

Kevin
31 januari 2020

🖊️Anders, namelijk:

Buurtkiep is zeker een goed iets alleen vind ik het een erg hoog bedrag. Ik vind een max. Van €1000,- voor nu even voldoende.

Sjaak Janssen
1 februari 2020

✅Helemaal mee eens.

Hoewel ik het idee heb, dat de buurtkiep in onze wijk (Orthenpoort) niet vaak bekeken wordt,maar ws elders wel

Hans Kessens
1 februari 2020

🖊️Anders, namelijk:

Reactie Stichting Buurtkiep op @Bernadette en @Kevin
Dank voor de getoonde betrokkenheid bij ons wijkplatform De Buurtkiep.
We reageren graag even op jullie opmerkingen over het aangevraagde bedrag.
Het Buurtkiep platform is een professioneel en (data-)veilig platform dat 365 dagen per jaar 24/7 beschikbaar is voor de hele wijk en met weinig vrijwillige buurtbewoners in de lucht kan worden gehouden. Het bedrag mag misschien nominaal groot overkomen , de licentiekosten voor deze professionele service zijn niet echt hoog te noemen. Onze "provider" MijnBuurtje is een sociale onderneming die niet voor de hoofdprijs gaat.
Voor 1000 euro kunnen we deze kwaliteit nooit bereiken, en daarmee ook niet de motivatie van de vrijwilligers om er tijd in te steken. Daarnaast is onze wijk te klein om betaalde bedrijfsabonnementen en advertenties te verkopen die alle bijkomende administratieve kosten rechtvaardigen (een boekhouder heeft ook een uurtarief....) In onze aanvraag (zie de hierboven meegestuurde bijlage) zeggen we voorts dat we het niet zinvol vinden om bijdragen te vragen van groepen en organisaties voor het gebruik van het platform. Want dat is ‘broekzak vestzak’.
Wij hopen met onze reactie jullie op andere gedachten te brengen.
Tenslotte wijzen we nogmaals (zie ook de motivering in de aanvraag zelf) op het veelvuldig gebruik dat van de Buurtkiep wordt gemaakt .

Vriendelijke groet,
Hans Kessens,
voorzitter Stichting De Buurtkiep

peter van van helden
1 februari 2020

✅Helemaal mee eens.

Sterk en goed draaiend medium!

Jos van Rijsingen
3 februari 2020

✅Helemaal mee eens.

Buurtkiep en Wijkkrant zijn belangrijke media om de wijkbewoners goed te informeren. Zij vullen elkaar ook prima aan. Eens dus met de subsidie voor de Buurtkiep!

Kevin
5 februari 2020

🖊️Anders, namelijk:

@hans kessens er wordt om een mening gevraagd aan buurtgenoten over financiële ondersteuning. Ik vind het jammer dat jij vind of denkt dat mijn mening niet goed is of niet weloverwogen is. Als de vrijwilligers niet de motivatie kunnen vinden om er tijd in te steken als jullie “slechts” €1000,- krijgen, dan zou ik me toch eens af vragen of de juiste vrijwilligers zijn aangetrokken. Ik vind het echt jammer dat ik me nu genoodzaakt voel om te reageren, maar ik blijf bij mijn mening!!

Astrid Van den Hoek
10 februari 2020

Wat een klein bedrag voor zo'n groot bereik!! Dubbel en dwars mee eens.... Mijn stem hebben jullie, dank voor jullie mooie werk!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.