Muntelquiz


Een van de initiatieven die op dit moment worden voorbereid is een grote Muntelquiz. Voor teams van jonge en oude deelnemers. Met als voorbeelden dorps-en pubquizzen wordt deze quiz volledig gewijd aan de Muntel.

In het laatste kwart van 2021 (we houden u op de hoogte,--- lees geregeld de buurtkiep!)---- wordt de quiz gepresenteerd.  Elk spelersteam krijgt een quizboek en gaat aan de slag om in zo kort mogelijke tijd, zo veel mogelijk vragen te beantwoorden, kwesties op te lossen en dingen te doen. Alles kan voorbij komen; geschiedenis, wetenswaardigheden, straatlantaarns, schoolklassen, pastoors, bewoners.
Zoals gezegd; hoe diverser het team, hoe meer kans op snelle beantwoording van vragen. Na het verstrijken van de tijd, worden de quizboeken weer ingeleverd en gaat de jury aan de slag.
 Enkele weken later worden, tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaars bekend gemaakt.

Tussen nu en het echt gaan spelen van de quiz gebeurt er al heel veel;

  • Jullie gaan aan de slag met het samenstellen van je team. dat kan een familie zijn, in de straat, de schoolklas van je kind, dat maakt niet uit. De teamcaptain woont in de Muntel, verder maakt het niet uit. Een team bestaat uit maximaal 12 personen. Jullie team gaat zich voorbereiden en probeert zoveel mogelijk te weten te komen over de Muntel.
  • Wij gaan verder met de voorbereidingen; het maken van vragen, opdrachten, bedenken van doe-dingen. Voor elke leeftijd. 
  • Geregeld vindt u een bericht, een aanwijzing, een tip……..ergens. Opletten vanaf nu!

Het maken van een quiz is een geweldig mooi iets. Veel werk, maar mooi.
Wil je meedoen in de voorbereidingen?
Maken van vragen, vormgeven, bedenken van opdrachten, controleren van vragen, de buurt schouwen om te kijken of de aantallen nog kloppen, jureren, presenteren, PR.
 Loop binnen bij de Slinger, of reageer via email:   of via de buurtkiep.