Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Uitgelicht:

Belangstelling voor online supermarkten in Den Bosch groeit

Boodschappen
1 september 2017 , 300x gelezen

Denk jij er wel eens over om je boodschappen bij een online super te kopen in Den Bosch? Boodschappen doen via internet biedt enorme voordelen ten opzichte van zelf je boodschappen bij elkaar shoppen. Natuurlijk zijn er ook nadelen. In Den Bosch behoort online boodschappen doen al even tot de mogelijkheden maar veel mensen weten dit nog niet. Pak jij ook nog altijd de auto of fiets, en rijdt je naar bijvoorbeeld een AH of Jumbo in Den Bosch? In de omgeving zijn diverse opties voor bezorging die we hieronder even kort zullen bespreken. 

Toekomst van boodschappen doen
Het doen van de boodschappen via internet in Den Bosch wordt de laatste maanden ontdekt door steeds meer inwoners. De gemiddelde uitgaven in Nederland liggen nu totaal zo rond de 422 miljoen euro bij alle online supers per jaar. De verwachte groei is immens. In 2025 zijn de online uitgaven zo’n 3,5 miljard euro. Het gevolg: Meer en meer supers bieden een webshop aan. Bij veel supermarktlocaties in de omgeving van Den Bosch kun je tegenwoordig gemakkelijk online boodschappen doen. Ook steeds meer slagers en bakker betreden het internet. 

Welke bezorgservices zijn er in de wijken?
Op dit moment bezorgen nog niet alle grote supermarkten aan huis. Winkels van Aldi en Lidl bijvoorbeeld, of Attent en Nettorama. Ook de internet only Picnic bezorgd nog niet in onze wijken in Den Bosch. PLUS en SPAR bijvoorbeeld wel. Op dit moment zijn de supermarkten hieronder erg populair in en rondom Muntel, Vliert en Orthenpoort.

Bestellen op Jumbo.com
Minimum bestelbedrag: €25
Bezorgkosten: €6,00

Bestellen op AH.nl
Minimum bestelbedrag: €70
Bezorgkosten: vanaf €3,95
Pick-up point: vanaf €1,50 

Bestellen op coop.nl
Minimum bestelbedrag: €40
Bezorgkosten: €4,99
Pick-up point: €2,99

Voor en Nadelen?
Over het algemeen noemen mensen de volgende 5 voordelen als het gaat om online boodschappen doen:

  1. Ik houd tijd over voor andere dingen
  2. Ik hoef niet meer te sjouwen met boodschappen
  3. Ik kan gemakkelijk prijzen vergelijken
  4. De producten zijn altijd op voorraad
  5. Ik hoef niet te wachten tijdens het parkeren of afrekenen

Uit onderzoek van boodschappenspot.nl blijkt dat er ook over de nadelen een aantal trends bekend zijn. Mensen vinden het vaak vervelend dat:

  1. Er bezorgkosten in rekening worden gebracht
  2. Je niet zelf de producten kunt pakken
  3. Je thuis moet zijn als de bezorgservice langskomt
  4. Het sociale aspect van boodschappen doen verdwijnt

Discussie
We zijn benieuwd wat jij vindt van online boodschappen doen. Is het een trend die jij aan je voorbij laat gaan of doe jij mee? Heb je misschien als een online besteld? Waarom zou je dit eventueel niet willen? Plaats hieronder je reactie op dit onderwerp.

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt ยป