Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Uitgelicht:

Advies gevraagd voor aanvraag Zeskamp

Kerngroep Buurtdemocratie (Netwerk Buurtdemocratie)
16 juli 2017 , 464x gelezen

Een groep bewoners uit Orthenpoort vraagt een bijdrage uit het wijk- en dorpsbudget voor een grote zeskamp, te houden op zaterdag 23 september op het Akeleiplein en omliggende straten.

Samenwerken, verbinden en meer een eenheid vormen als wijk. Dat is wat de bewoners als resultaat voor ogen hebben. Hierdoor hopen de initiatiefnemers dat iedereen elkaar leert kennen en ook een keer de volwassenen iets leuks kunnen doen. De focus ligt op de bewoners- jong en oud- en op de gehéle buurt (circa 600 inwoners). In het bijzonder willen de initiatiefnemers  bijdragen aan verbinding tussen de ‘kopers en huurders’ in de wijk. De aanvraag treft u in de bijlage aan.

De begroting van dit evenement bedraagt ruim € 3.000,- Niet eerder kreeg de kerngroep  een aanvraag voor een vergelijkbaar evenement waarbij zo’n groot beroep wordt gedaan op het beschikbaar wijk- en dorpsbudget. Toch wil de kerngroep dit initiatief met een positief advies aan u voorleggen met het voorstel om de gemeente te adviseren € 2.500 beschikbaar te stellen. Argumenten hiervoor zijn:

  • Het resultaat dat de initiatiefnemers voor ogen hebben is een uitdaging en verdient ondersteuning. Het verbinden van veel verschillende mensen zal niet in één keer lukken. Met deze opzet kunnen de initiatiefnemers ervaring opdoen.
  • Andere initiatieven met een vergelijkbare opzet (zoals bijvoorbeeld Taxandria Moves) hebben zich reeds bewezen, verdienen eveneens ondersteuning uit het wijk en dorpsbudget, en krijgen dat inmiddels ook al via andere fondsen. Bij herhaling verdient dit initiatief daar naar toe te groeien. 
  • De kerngroep  wil zich in deze aanvraag liever niet uitspreken over alle kleine verschillende begrotingsposten. Het beoogde resultaat telt !Wel meent de kerngroep dat de begroting ten aanzien van de kosten van catering naar beneden bijgesteld moet worden, aangezien eten en drinken voor rekening van de deelnemers dienen te blijven komen, net zoals bij alle andere buurtfeesten.


Bijlage: MVO 7128609 Zeskamp.pdf


Graag je advies, met argumenten graag!!


Reageren kan tot 26 juli. Op donderdag 27 juli stelt de kerngroep een advies naar de gemeente samen op basis van alle reacties.


Hartelijk dank!

Kerngroep Buurtdemocratie

Reacties

Jorri 24 augustus 2017
Goed nieuws en volgens mij gaan de dames er een leuk evenement van maken
Kerngroep 27 juli 2017
Bedankt voor je advies! We nemen het mee in ons gezamenlijke advies naar de gemeente: bericht op de Buurtkiep hierover volgt.
Martien 16 juli 2017
Heel mooi initiatief en goed onderbouwd. Goedgekeurd wat mij betreft.
Bekijk al het nieuws uit je buurt ยป