Menu

Uitgelicht:

Aanvullende aanvraag voor organisatie kindervrijmarkt Koningsdag 2018

Kerngroep Buurtdemocratie (Netwerk Buurtdemocratie)
5 maart 2018 , 681x gelezen


Enkele weken geleden hebben jullie positief gereageerd op de aanvraag om een financiële bijdrage voor het organiseren van een Kindervrijmarkt in Prins Hendrikpark op Koningsdag 2018. Na het verkrijgen van de subsidie heeft de organisator een evenementenvergunning bij de gemeente aangevraagd. Bij behandeling van deze vergunningaanvraag heeft de gemeente de organisatie dringend geadviseerd om een evenementenverzekering af te sluiten voor het geval de organisatie aansprakelijk gesteld wordt voor een ongeval, letsel of schade. Waarom? Omdat de door de gemeente afgesloten vrijwilligersverzekering hierin niet voorziet.

De kosten van zo’n evenementenverzekering zijn fors zijn. Daarom  kan de organisatie niets anders dan nogmaals een beroep doen op een financiële bijdrage uitwijk- en dorpenbudget. 

Omdat jullie unaniem positief op de eerste aanvraag gereageerd hebben en we willen voorkomen dat het organiseren van de Kindervrijmarkt door de looptijd van deze aanvullende subsidieaanvraag in de problemen komt, hebben we besloten om de reactietermijn in dit geval te verkorten tot 5 dagen, d.w.z. tot zaterdag 10 maart

We zijn benieuwd naar jullie reacties?


7772266 Verzekering Kindervrijmarkt 2018.docx

Een aanvullende bijdrage van voor het afsluiten van een evenementenverzekering t.b.v. de organisatie van de Kindervrijmarkt op Koningsdag 2018:

Reacties

Martien 9 maart 2018
Soms wordt ik zo ontzettend moe van de gemeente... Volgende stap is zeker de verplichting om een rechtspersoon op te richten zodat de organisator niet persoonlijk aansprakelijk kan worden gesteld...
Linda 9 maart 2018
Niet alleen het centrum hoort bij de stad, ook andere wijken, zeker als ze actief zijn.
O. 8 maart 2018
Inderdaad, dit jaar moet het dan maar zo, maar stelling 3, dat het wijkbudget niet is om verzekeringspremies te betalen sluit erg aan bij hoe ik hierover denk.
Maria 7 maart 2018
deelname op eigen risico, al dat "geverzeker"........ieder richt toch zijn eigenstekkie daarbuiten in....waar zou die organisatie in hemelsnaam op aangesproken kunnen worden?
Sjaak 6 maart 2018
Financieel steunen, maar weer! Ik zou zeggen: gemeente, doe er nog een paar regeltjes bij.
Hanneke 6 maart 2018
Nou inderdaad , jammer dat de gemeente niet zorgt voor ondersteuning van dit soort initiatieven , en dat terwijl het geld wat uitgegeven word ook via de gemeente gaat, ik proef hier iets "dubbels" bij , maar dat is puur mijn gevoel.
Lonneke 5 maart 2018
Voor nu is het niet anders, steunen uiteraard. Maar collectiviteit in verzekeringen is aan te raden voor de toekomst. Misschien zelfs op wijkniveau
Bekijk al het nieuws uit je buurt »