Menu

Stichting Loods

Stichting Loods (gefusserde organisatie tussen PUB en Spoor073) biedt dagbesteding/activering voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doen wij d.m.v verschillende activiteiten; de (sos)kringloopwinkel, fietsenwerkplaats, groenactiviteit (in samenwerking met Brabants landschap) en prikproject. Wij hebben in totaal zo'n 100-120 deelnemers en een 10-tal vrijwilligers werkzaam.

Stichting Loods  bestaat sinds april 2018. Deze stichting is ontstaan uit de fusie van het Pastoraal Uitzendbureau en Spoor073. Twee kleine stichtingen met veel overeenkomsten en soortgelijke doelgroep (mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt vanwege allerlei redenen varierend van verslaving, dakloosheid, schulden, psychiatrie tot mensen die zijn afgekeurd (WAO/WIA) en zinvol bezig willen zijn of gewoon even een pauze willen nemen om weer op adem te komen. 

Binnen de Stichting zijn een 6-tal activiteiten ondergebracht:

1. SOS kringloopwinkel gaat straks over naar Loodskringloopwinkel)
2. de Verscholen Stad (www.deverscholensdsad.nl)
3. Zelfkrant
4.Fietsenwerkplaats
5. Groenvoorziening
6.Veegproject

Naast bovenstaande activiteiten vallen er ook nog twee projectebn onder Stichting Loods (werkgeverschap)

- Fietsenwerkplaats Boschveld
- Buurtmanbuurtvrouw (www.buurtmanbuurtvrouw.nl)

We hebben rond de 100-120 deelnmers en een 10-tal vrijwilligers. Wij geven iedereeen een kans en iedereen is welkom. We kijken natuurlijk wel wat er bij een persoon past en of het werkbaar is.

In samenwerking met een supermarkt halen wij dagelijks boodschappen op die aan de datum zijn en koken hier een warme maaltijd voor voor de deelnemers tussen de middag. Overige artikelen kunnen de deelnemers mee naar huis nemen. Veelal zitten in een uitkering en hebben weinig te besteden.

We werken samen met verschillende instanties:

SMO inloopschip, Cello, CVTB, Novadic-Kentron, Reinier van Arkel zijn o.a. p[artijen waar we mee samenwerken.


 

Laatste berichten