Menu
Terug

Nieuws:

Advies gevraagd voor aanvraag Zeskamp

Kerngroep Buurtdemocratie, (Netwerk Buurtdemocratie)
16 juli 2017 , 8x gelezen

Een groep bewoners uit Orthenpoort vraagt een bijdrage uit het wijk- en dorpsbudget voor een grote zeskamp, te houden op zaterdag 23 september op het Akeleiplein en omliggende straten.

Samenwerken, verbinden en meer een eenheid vormen als wijk. Dat is wat de bewoners als resultaat voor ogen hebben. Hierdoor hopen de initiatiefnemers dat iedereen elkaar leert kennen en ook een keer de volwassenen iets leuks kunnen doen. De focus ligt op de bewoners- jong en oud- en op de gehéle buurt (circa 600 inwoners). In het bijzonder willen de initiatiefnemers  bijdragen aan verbinding tussen de ‘kopers en huurders’ in de wijk. De aanvraag treft u in de bijlage aan.

De begroting van dit evenement bedraagt ruim € 3.000,- Niet eerder kreeg de kerngroep  een aanvraag voor een vergelijkbaar evenement waarbij zo’n groot beroep wordt gedaan op het beschikbaar wijk- en dorpsbudget. Toch wil de kerngroep dit initiatief met een positief advies aan u voorleggen met het voorstel om de gemeente te adviseren € 2.500 beschikbaar te stellen. Argumenten hiervoor zijn:

  • Het resultaat dat de initiatiefnemers voor ogen hebben is een uitdaging en verdient ondersteuning. Het verbinden van veel verschillende mensen zal niet in één keer lukken. Met deze opzet kunnen de initiatiefnemers ervaring opdoen.
  • Andere initiatieven met een vergelijkbare opzet (zoals bijvoorbeeld Taxandria Moves) hebben zich reeds bewezen, verdienen eveneens ondersteuning uit het wijk en dorpsbudget, en krijgen dat inmiddels ook al via andere fondsen. Bij herhaling verdient dit initiatief daar naar toe te groeien. 
  • De kerngroep  wil zich in deze aanvraag liever niet uitspreken over alle kleine verschillende begrotingsposten. Het beoogde resultaat telt !Wel meent de kerngroep dat de begroting ten aanzien van de kosten van catering naar beneden bijgesteld moet worden, aangezien eten en drinken voor rekening van de deelnemers dienen te blijven komen, net zoals bij alle andere buurtfeesten.


Bijlage: MVO 7128609 Zeskamp.pdf


Graag je advies, met argumenten graag!!


Reageren kan tot 26 juli. Op donderdag 27 juli stelt de kerngroep een advies naar de gemeente samen op basis van alle reacties.


Hartelijk dank!

Kerngroep Buurtdemocratie

Reacties

Kerngroep 27 juli 2017
Bedankt voor jullie advies! We nemen het mee in ons gezamenlijke advies naar de gemeente: bericht op de Buurtkiep hierover volgt.
Toon 26 juli 2017
Moet een kans krijgen. Ik zie het al voor me: "De winnaar van het spijkerbroekhangen is ........" Geweldig.
Maria 23 juli 2017
leuk initiatief, de catering zou ik van de kosten afhalen
Anneke 19 juli 2017
goed initiatief! gevraagde bedrag wat aan de hoge kant maar als opstart prima!
peter 19 juli 2017
Ik ga mee met het advies van de kerngroep. Pleit er wel voor een goede evaluatie te maken om te kijken naar de resultaten.
Daphne 17 juli 2017
Leuk initiatief en goed voorbeeld hoe je de buurt meer met elkaar kunt verbinden. Ik ben voor! Ik zou het draagvlak vergroten door niet alleen op de (besloten?) Facebookpagina van het Akeleiplein te communiceren maar ook via flyers in brievenbussen in de hele wijk Orthenpoort. Wellicht een kleine bijdrage voor deelnemers of idd een 'American BBQ' waarbij iedereen wat meeneemt om de kosten voor eten/drinken te verminderen.
Bernadette 16 juli 2017
Het is een goed initiatief voor alle leeftijden. Het is goed dat gekeken is of de bewoners mee willen doen. Daarmee kun je de kans van slagen enigszins inschatten. Ik zou de broodjes en de koffie- en theekannen e.d. buiten het toe te kennen bedrag houden.
Martien 16 juli 2017
Wat mij betreft goedgekeurd.