Menu

Divers / Juvans / MEE. Muntel Vliert Orthenpoort

Buurtteam Muntel Vliert Orthenpoort / Binnenstad 't ZandMedewerkers van MEE, Juvans en Divers vormen samen het buurtteam welzijn en zorg in de Muntel Vliert Orthenpoort en binnenstad.Wat is een buurtteam?

een buurtteam bestaat uit wijkwerkers uit verschillende organisaties die elk met hun eigen deskundigheid, samenwerken aan het ondersteunen van bewoners. Of het nu gaat om vragen die gaan over zaken in uw persoonlijke leven, uw kwetsbaarheid of zaken die spelen in uw leef en woonomgeving; het buurtteam is de meest dichtbije professional in de buurt die u kan helpen.Wat kunnen we voor u doen?

We denken met u mee over mogelijke antwoorden op uw vragen, kwestie of probleem. B.v. u hebt onverwachte uitgaven moeten doen, waardoor u een huurachterstand hebt opgelopen. We kunnen u helpen onderzoeken welke antwoorden u kunt vinden, b.v. in uw eigen omgeving ( familie, vrienden, buren) of welke stappen u kunt zetten om met de verhuurder over een oplossing in gesprek te kunnen gaan. De wijkwerkers van Juvans hebben antwoorden en hebben in hun netwerken korte lijnen naar andere organisaties.

We willen graag dat iedereen in de buurt mee kan doen, ook als iemand b.v. een beperking of chronisch ziekte heeft. Soms is daar ondersteuning bij nodig. MEE heeft informatie, advies en kort durende ondersteuning op maat. Wijkwerkers van Divers ondersteunen vooral groepen bewoners.Het opknappen van een speeltuintje, zoeken van financiering, ontwikkelen van nieuwe idee├źn zijn hier voorbeelden van. maar ook overlast vraagstukken en andere zaken die spelen in de buurt.Het sociale wijkteam (SWT)

Mochten er problemen zijn die meervoudig zijn, waar b.v. meerdere organisaties bij betrokken zijn, dan kunnen bewoners via de wijkwerkers aan het SWT vragen de regie over dit probleem op zich te nemen. Het sociale wijkteam heeft korte lijnen naar specialistische hulpverlening en heeft korte lijnen binnen de gemeente. Bovendien kan het SWT indiceren (de zwaarte van de hulpvraag bepalen) waardoor er sneller een oplossing voor uw probleem gevonden kan worden.HET BUURTTEAM IS VEEL IN UW BUURT EN MAKKELIJKE BEREIKBAAR. WE KUNNEN SNEL EEN AFSPRAAK MET U MAKEN.Wijkwerkers van Divers:

Karima Khtoura. K.khtoura@divers.nl.

Frank Mulkens F.mulkens@divers.nl

Diny Ceelen d.ceelen@divers.nl

Liesbeth van Drunen l.vandrunen@divers.nlWijkwerker vanuit MEE Den Bosch

Monique Bosboom m.bosboom@meedenbosch.nlTessa Tomasinu t.tomasini@meedenbosch.nl

Wijkwerkers vanuit Juvans:Brigitta van Balkom brigittavanbalkom@juvans.nl

Monique van de Wiel moniquevandewiel@juvans.nl

John Wildenberg johnwildenberg@juvans.nl


 

Laatste berichten