Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Nieuws:

Natuurindewijk: Insectenhotel en vele meters haag

Buurtkiep Scharrelt , (Buurttuin Bietje bij Bietje)
27 januari 2016 , 266x gelezen

Vandaag met Koen van Hout, van Natuur in de Wijk, gesproken over de mogelijkheden om in buurttuin Bietje bij Bietje een goede bijdrage te leveren aan de biodiversiteit in de wijk. We waren het er snel over eens dat een luxe insectenhotel en een fors aantal meters gemengde haag (met beukenhaag, haagbeuk, liguster en meidoorn gemixed) op deze plaats de beste opties zijn. In het vroege voorjaar zullen we het hotel en de planten in ontvangst mogen nemen en dan is iedereen welkom om mee te komen graven en planten! Dat wordt mooi!!

Er wordt al enthousiast vanuit onze wijk ingeschreven op vooral de nestkastjes. Dat is heel bemoedigend! Particulieren die ook in aanmerking willen komen kunnen zich nog steeds melden via de site van Natuur in de wijk.

En dit mooie insectenhotel mogen we tegemoet zien!

Reacties

Mieke 6 februari 2016
De inhoud van deze reactie is verwijderd omdat het in strijd was met de huis- en of spelregels
Ton 6 februari 2016
Beste Mieke Je reageert helemaal niet op mijn vorige brief naar je op de buurtkiep. Daarin stond een uitnodiging om samen een wandeling te maken rond het park om te praten over de mogelijkheden en ruimte die er bestaat in en tussen bestaande regels. Over het juist wel dingen door de vingers te zien door de vele positieve mogelijkheden die ze hebben zoals het insectenhotel in de buurttuin en de humor van het beeld. Van het alleen maar leven volgens strakke regels wordt alles donker. Sluit alles zich af en gaat op den duur dood. Dat zien we in alle dictaturen in de wereld gebeuren. Het gaat er toch juist om het licht, de openingen en mogelijkheden tussen de regels door te zien schijnen. Schrijven we er samen later een verhaaltje over voor op de buurtkiep! Doen? Met Hartelijke groet. Ton.
Mieke 6 februari 2016
De inhoud van deze reactie is verwijderd omdat het in strijd was met de huis- en of spelregels
Martien 5 februari 2016
Ooit gehoord van winterslaap? Daar zijn die kastjes o.a. voor... In de zomer zie ik ze heel vaak 's-nachts insecten vangen in de straat. Nu slapen ze.
Mieke 5 februari 2016
Wat fijn voor je Martien. Heb je ze afgelopen nacht zien vliegen?
Martien 5 februari 2016
Ik heb net de bevestiging binnen van Koen dat ik twee mussenkasten en een vleermuiskast bij mij in de tuin mag plaatsen. Ik verheug me al op de mussen die ik vroeger ook had, totdat de drie coniferen te groot werden voor mijn tuin! En vleermuizen zie ik al regelmatig bij mij in de straat, dus met een beetje geluk...
Mieke 1 februari 2016
De inhoud van deze reactie is verwijderd omdat het in strijd was met de huis- en of spelregels
Ingrid 31 januari 2016
Paradijs in wording Jeanet :-). Leuk voor Bietje bij Bietje en ook voor de hele wijk dat er deze mogelijkheden geboden worden.
Jeanet 28 januari 2016
Goh..wat een goed nieuws, super leuk dat soort giften voor de tuin.