Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Buurtverhalen

Hieronder staan alle verhalen of blogs die je buurtgenoten op de site plaatsten. Ze zijn blij met jouw reactie!

Pagina's (1): 1
Titel Omschrijving
Een Bossche Kroniek van stadschroniqueur Eric Alink over wonen en gastvrijheid in Den Bosch. Vijftien vierkante meter op de Muntel, inclusief vaatdoekje, wat kost dat? Lees het hier! Gepubliceerd in het BD van 13 maart jl
HERKENNING Als jij of een familielid de diagnose dementie krijgt levert dat angstgevoelens op. Dat is begrijpelijk,het is een afschuwelijke ziekte. Wel ben ik ervan overtuigd dat als mantelzorgers en zorgverleners steeds beter leren omgaan met mensen met dementie, we dan het leven van deze groep kunnen verlichten. De afgelopen jaren hebben we veel geleerd en we zijn nog steeds lerende.Hoe voelen mensen met dementie zich?Bij mijn werk met deze groep merkte ik dat dat voor mij het belangrijkste was. Ik wilde mensen een prettige middag of dag bezorgen en dat kan volgens mij door ze niet te confronteren met hun onvermogen, want dat geeft vaak onnodig veel verdriet. Niet wijzen op hun fouten, want dat kan de stemming doen omslaan. Maar juist de mens achter de ziekte ontdekken, ze laten vertellen over vroeger en dit aanmoedigen.Meestal wordt hun stemming dan beter. Je leert hen daardoor ook beter kennen en dat kan zijn vruchten afwerpen als je later weer verbinding wilt maken. Veel mensen zeggen. 'Ik zou het verschrikkelijk vinden als ik mijn kinderen niet meer zou herkennen.'maar je weet niet hoe het voelt als je je kind niet meer herkent.Een voorbeeld. Een cliënt van mij met de ziekte van Alzheimer in een vergevorderd stadium gaat een middag met zijn zoon op stap. Ze rijden langs bouwwerken in aanbouw. Hij had in de bouw gewerkt en vond het allemaal boeiend en genoot van deze middag. Thuisgekomen zwaait hij bij de deur samen met zijn vrouw zijn zoon uit. Hij is in een opperbeste stemming en zegt. 'Wie is die aardige jongen?'Hij had zijn zoon niet herkend maar had wel een mooie middag met hem.Wat zou de reactie van zijn vrouw kunnen zijn?
Het verrassingsdiner van gisteren bleek een enorme verrassing. met een kwinkslag naar 14 februari Valentijnsdag hadden de koks Els en Hester een diner gemaakt met een superdessert.Met begeleiding van muziek van Marianne Weber werd de maaltijd passend afgesloten.Ook zin om mee te eten? Meld je aan! Het volgende diner is op maandag 25 februari a.s. Aanmelden kan vanaf 18 februari.
Pagina's (1): 1