Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Buurtverhaal:

Osman leert Nederlands 12 (2017)

Tiny Taalcoach
Gepubliceerd op 1 juli 2017 , 317x gelezen

Een blog over inburgeren met de hulp van een taalcoach. Tiny Taalcoach brengt iedere week verslag uit van haar pogingen om een vluchteling te helpen onze moeilijke taal onder de knie te krijgen.

Breaking news: Osman gaat op 18 en 19 juli op drie onderdelen examen doen: spreken, lezen en luisteren. Ik schrik me dood – ik had gedacht dat het nog weken zou duren. Ik besluit meteen van oefenexamens schrijven over te schakelen op een oefenexamen lezen. Eens zien hoe dat gaat. Daar blijken nog heel wat handigheidjes aan te leren te zijn voor Osman. Gelukkig heb ik er vanwege mijn onderwijsverleden ervaring mee en we werken keihard aan de acht teksten met samen 25 vragen die binnen de 50 minuten behandeld moeten worden. We krijgen het er warm van op ons bankje.

Tot mijn ongenoegen kan ik voordat ik op vakantie ga nog maar één keer met hem oefenen. Dat ik hem nu net in de steek moet laten! Ik pieker over een mogelijkheid om de sessies tijdelijk over te dragen, maar al mijn kennissen gaan op vakantie. In mijn wanhoop benader ik ook de wijkgenoten die we eerder tegenkwamen als brugwachters in het brugwachtershuisjesproject – weet je nog? Ze ontvingen ons toen vriendelijk met koffie en drukten Osman op het hart vooral te focussen. Daar heb ik hem nog vaak aan herinnerd.

Ze stellen me weer niet teleur: het is wel een overval, vinden ze terecht, “maar…. we doen het.” Hoera! Op hun verzoek ga ik er binnenkort naartoe om te laten zien waar het oefenmateriaal te vinden is en wat de handigheidjes zijn waar Osman zijn voordeel mee kan doen. Ik weet zeker dat hij ermee geholpen zal zijn, al was het alleen maar door het besef dat mensen zich om hem bekommeren.

Tiny Taalcoach

Reacties

Joris 12 december 2017
Enne, hoe is het afgelopen?


Bekijk alle verhalen in je buurt ยป