Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Buurtverhaal:

De schutting (2018)

maartje verbeek
Gepubliceerd op 28 maart 2018 , 800x gelezen

Het stormde enige tijd geleden. Zo hard dat de oude verrotte schutting (die ik drie jaar geleden bij de woningruil cadeau kreeg) het begaf. Ik was niet thuis en mijn achterbuurman was zo aardig om de schutting uit de steeg te schuiven, mijn tuin in.

De volgende dag belde de woningstichting, of ik mijn schutting uit de steeg wilde halen.....Bewoners hadden geklaagd. Die hadden wel heel snel aan de bel getrokken i.p.v. zelf even de handen uit de mouwen te steken. Nog vóórdat de buurman het probleem had opgelost. 

Ik mopperde wat in mezelf, geagiteerd door de vervelende ervaringen die ik eerder in mijn appartementencomplex heb gehad met niet te verstane overlast waarover ik hier niet ga uitweiden.

Wat nu, schutting omver en geen middelen en menskracht om een andere schutting te plaatsen. Via de Buurtkiep kwam ik Karwijk tegen....het leek te mooi om waar te zijn! Maar het bleek waar en nog mooier dan ik dacht. Theo nam onmiddellijk contact met me op en kwam polshoogte nemen. Binnen twee weken verscheen Marcel en die heeft in een paar uur tijd de boel keurig gerepareerd. Mijn schutting is hergebruikt en staat er beter bij dan vóór de storm. Buurtbewoners waren enthousiast en kwamen een praatje maken...mensen die ik nog nooit gezien heb. Mijn gemopper is verstomd :-)

Deze ervaring heeft mij zo goed gedaan dat ik die graag met jullie deel. 

Reacties

Toon 4 april 2018
Zo hé, waar rottigheid al niet toe kan leiden. En dan die groep die zich voor jouw karretje laat spannen. Super, dat Karwijk.
Karwijk 1 april 2018
Ah, perfect. De mannen van karwijk zijn van veel markten thuis. De vrouwen van Karwijk overigens ook, hoor, met weer andere talenten. Met elkaar kunnen we aardig wat buurtgenoten helpen, heel fijn!
maartje 1 april 2018
Dat is prima! Overigens heeft Theo ook nog eens mijn gasfornuis kunnen repareren. Ik geniet daar iedere dag van. Ere wie ere toekomt ;-)
Karwijk 30 maart 2018
Dankjewel Maartje. Erg leuk om te horen dat we (vooral Marcel) hebben kunnen helpen! En dat er zelfs meer contact is gekomen met de buren, heel fijn. (Vind je het goed als ik je verhaal ook in de Karwijkgroep op Facebook zet, als mooi voorbeeld van hoe Karwijk kan helpen?!)


Bekijk alle verhalen in je buurt »