Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

NLdoet in onze wijk

  • 40 weergaven


‘NLdoet’ is een steeds bekender begrip in Nederland. De meesten van ons weten wel dat het iets te maken heeft met vrijwilligerswerk en dat leden van het koningshuis er ieder jaar aan meedoen. We zien beelden van de koning in de weer met een grondboor, prinses Beatrix die met een schort aan koekjes staat te bakken, of Maxima die met een spons staat te schrobben. Maar het kan best zijn dat die beelden voor jou ieder jaar weer het eerste zijn wat je van de actie merkt – als hij al voorbij is. Laten we deze keer alles eens op een rijtje zetten vóórdat NLdoet plaatsvindt, dit jaar op 13 en 14 maart. Want misschien doe je dan wel mee.

Wat is NLdoet precies?
NLdoet is een jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag, de eerste vijf jaar bekend als Make a Difference Day. Het doel is om de noodzaak van vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. De dag wordt georganiseerd door het Oranje Fonds, voor naar schatting meer dan 375.000 mensen. De klussen op die dag worden op de speciale website, www.nldoet.nl,   aangemeld door plaatselijke organisaties, die op die manier mensen kunnen laten kennismaken met hun activiteiten, vrijwilligers werven en met hulp van anderen een berg werk verzetten. Mensen die als vrijwilliger mee willen helpen, kunnen op die website op de kaart een klus in de buurt kiezen.

NLdoet in Muntel, Vliert en Orthenpoort
Vorig jaar was de vrijwilligersdag in onze wijk een groot succes. Er waren wel 15 klussen aangemeld, waarvan de meeste helemaal volgeboekt waren. Op het moment van schrijven zijn er in de wijk vijf klussen, waarvan er twee nu al volgeboekt zijn: Zorgcentrum Nieuwehagen gaat een verwendagje voor dementerende bewoners organiseren en Buurttuin Bietje bij Bietje gaat de tuin voorjaarsklaar maken. Maar er blijft nog genoeg te doen over:

Studenten van Social Work willen een voetbaltoernooi organiseren voor de ex-gedetineerde bewoners van Exodus in de Sonniusstraat, waarbij ze graag de buurt betrekken. De teams zullen bestaan uit bewoners, studentvrijwilligers en vrijwilligers uit de buurt. Liefst zouden ze na afloop een BBQ met bewoners en buurt organiseren. Er hebben zich al heel wat vrijwilligers gemeld, maar op het moment van schrijven zijn er nog 13 plaatsen vrij. (Contact: mevrouw R. van Rooij, , 073-6901142.)

Bij Kloosterhotel De Soete Moeder in de Nemiusstraat is een nieuw afdak nodig en moet de kloostertuin zomerklaar gemaakt worden. Voor deze klus hebben ze nog enkele vrijwilligers nodig. (Contact: Adri Ederveen, , 073-2048845.)

In wijkgebouw De Slinger kan de oefenruimte voor verschillende koren wel een nieuw laagje verf en een wat gezelliger aankleding gebruiken. Er zijn nog een paar vrijwilligers nodig. (Contact: Wim Markerink, , 06-125204770.)

Meer weten over deze of andere klussen in Den Bosch?
Ga naar www.nldoet.nl

Anja van Kleef

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.