Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Het feestjaar is begonnen

  • 37 weergaven


Hartelijk gefeliciteerd, Muntelaren en ook bewoners van Vliert en Orthenpoort!
Want het jaar is begonnen - het jaar 2020 waarin we vieren dat De Muntel 100 jaar geleden geboren is. Dat feit blijkt heel veel mensen aan te spreken, want talrijke initiatieven om het te vieren krijgen steeds meer vorm. En het is zelfs voor iedere bezoeker aan de wijk zichtbaar, dankzij de bordjes met ons logo die de gemeente bij verschillende invalswegen heeft geplaatst.
We beginnen steeds meer zicht te krijgen op wat we in de loop van het jaar kunnen verwachten aan bijzondere evenementen. Natuurlijk is nog niet alles helemaal uitgekristalliseerd, maar de grote lijn is al zichtbaar. We lichten de sluier hiernaast weer een stukje verder op.

In het voorjaar

Verhalenbundel
Tegelijk met deze Wijkkrant, misschien iets later, tref je de verhalenbundel 'Muntelverhalen' aan, een speciale feestuitgave van de Wijkkrant. De bundel is met vereende krachten van veel bewoners en ex-Muntelaars tot stand gekomen. We denken dat de uitgave veel lezers een plezier zal doen.  

Wandelgids
Later in het voorjaar, bij de uitgave van de aprileditie van de Wijkkrant, volgt de feestelijke wandelgids, die de Paadjesmakers speciaal voor deze gelegenheid hebben geproduceerd, samen met auteurs Frans van Gaal en Frans Peters. Wij willen de uitreiking van het eerste exemplaar graag een feestelijk tintje geven, dus houd zaterdag 18 april daarvoor vast bezet.

Expositie - eerste deel |
Een bevlogen groep wijkgenoten krijgt het voor elkaar: gedurende een groot deel van het jaar vindt in De Slinger een expositie plaats over de Muntel. De expositie  zal opgedeeld worden in vier gedeeltes, elk met een eigen thema. Het eerste deel wordt begin maart geopend. Lees er meer over op pagina 17!

Bomenroute
In mei zal Bob Cremers een of meer rondleidingen verzorgen langs de oude bomen in de wijk. De route is klaar. Aanmelden kan nu al bij de Kamer Vol Kennis, .

In de zomer

Drie Dagen Muntelen
Op 26 juni barst het grote wijkfeest Drie Dagen Muntelen los, op vrijdag voor de kinderen onder regie van Kindcentrum De Kameleon. Op zaterdag 27 juni is er weer eens een ouderwetse zeskamp op het Taxandriaplein en op zondag de 28e is daar ook het grote wijkfeest. Het Activiteitenteam De Taxander is al volop aan het organiseren en ook de Kameleon is druk aan het plannen. Zou het lukken een loopfietsrace voor de kleintjes in het plan op te nemen?

Muurschildering
Ter gelegenheid van het 100-jarige jubileum van de Muntel zal Woningcorporatie Zayaz onze wijk een muurschildering aanbieden. Het ontwerp zal  in overleg met bewoners tot stand komen.

Talentenroute
Half september organiseert een groep een tocht door de wijk om uiteenlopende Munteltalenten te bezoeken en ook zelf, in korte workshops eigen talenten te ontdekken. Ook de Stijl heeft belangstelling om hieraan mee te doen. Ben je kunstenaar, verhalen-verteller, danser, muzikant, kookkunstenaar, acrobaat, zanger, dichter, rapper of creatieveling in de Muntel en wil je dit talent met anderen delen? Neem contact op via de Kamer Vol Kennis, .

In najaar en winter

Muntelquiz
Een grote quiz over de Muntel, naar het voorbeeld van de bekende dorps- of pubquizzen. Lees er alles over op pagina 17 en breng  een gevarieerd team bij elkaar.

Muzikale middag
Voor ouderen en jongeren wordt er in het najaar een muzikale middag gehouden, met muziek voor iedereen door muzikanten uit de Muntel.   Een buurtkoor zal het Muntellied ten gehore brengen.

Afsluiting

En dan is het jaar voorbij. We gaan het feestelijk afsluiten bij de kerstboom van Theo Bonte op het Busschietersplein. Ongetwijfeld kijken we dan terug op een mooi jaar.

 Houd de ontwikkelingen bij op de Buurtkiep: Buurtkiep.nl/pagina/100-jaar-muntel

 En tenslotte een voorproefje van wat ons te wachten staat in de Mystery Tour van de Wijkijkers - Laat je spelenderwijs meenemen door een virtuele speurtour langs de verhalen in de wijk. Meer in de volgende Wijkkrant!                   

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.