Buurtkiep.nl

Inloggen of inschrijven

Gezondheidspagina

  • 28 weergaven


Sinds een poosje is op Rompertsebaan 56 Kinderpraktijk KUBUS gevestigd.
Wat houdt dat in, een kinderpraktijk? We vroegen het aan therapeut Rita van de Sande.

 Wie kinderen heeft, krijgt vroeg of laat te maken met de medische wereld. Daarin blijkt sprake te zijn van speciale kinderpraktijken. Bijzonder, maar wat moeten we ons daarbij voorstellen?  Rita: “Een kinderpraktijk is natuurlijk volledig toegespitst op kinderen. Bij ons werken naast vier gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten ook kinderlogopedisten, kinderergotherapeuten, een kinderpsycholoog, een kinderdiëtist en een remedial teacher.“
De medewerkers komen uit een breed spectrum van de zorg; een aantal van de therapeuten heeft gewerkt (of werkt nog steeds) in de kindergeneeskunde van het Jeroen Bosch ziekenhuis, bij de kinderrevalidatie of bij Cello. Rita: “De samenwerking tussen al die disciplines is de kracht van KUBUS.”

De praktijk blijkt inderdaad helemaal ingericht te zijn voor kinderen. Er zijn drie mooie lichte oefenruimtes en een oefen- en gymzaal met heel veel speels materiaal. Zowel hele jonge baby’s en peuters als schoolkinderen (tot 18 jaar) zijn er welkom.
De kinderen komen er om verschillende redenen. Rita: “Het kan zijn dat de ontwikkeling van je kind niet gaat zoals je verwacht, dat er een afwijkende ontwikkeling is of dat die langzamer is dan van leeftijdgenootjes. Dat kan gaan over de motoriek, zowel de grove- als de fijne motoriek, maar het kan ook gaan over het eten, en dan kan de diëtist of de pre-logopedist ingeschakeld worden. Of het kan gaan over het gedrag, dat is het terrein van de psycholoog. Ook als er problemen zijn in de prikkelverwerking of als er sprake is van pijnklachten kan een kind bij ons terecht.” Er wordt dus op een heel breed gebied behandeld.
Daar is nu een interessante dienst bijgekomen: de weerbaarheidstraining ‘Rots en Water’ die in de avonduren zal worden gegeven door Bram van Berkel, eigenaar van MetZonderHulp Coaching en Training, die sociale vaardigheids- en boosheidscontrole- trainingen verzorgt. 'Rots en Water' is een sociale-competentietraining met als doel: het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.
“Misschien nog goed om te vertellen,” zegt Rita, “dat behandeling aan huis of op school ook mogelijk is. Dat hoort ook bij een kinderpraktijk. En: voor kinderfysiotherapie is geen verwijzing nodig van een arts. Voor de andere therapeuten heb je wel een verwijzing nodig.”

Meer informatie over deze kinderpraktijk is te vinden op www.kinderpraktijkkubus.nl 

Anja van Kleef

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.