Menu

Nieuws:

Hobbyclub vraagt geld voor materialen

Jan van Gompel, (Netwerk Buurtdemocratie)
27 februari 2018 , 1008x gelezen

Hobbyclub De Stijl wil er zijn voor zowel autochtone als allochtone wijkbewoners en bezoekers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Voor zowel mannen als vrouwen vanaf 40 jaar die dreigen in een isolement te raken, en die financieel niet erg draagkrachtig zijn.

De hobbyclub is er iedere dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur in gebouw De Stijl. Men wil zowel isolement tegengaan, als helpen bij de kennismaking tussen diverse culturen uit de wijk. Het draagvlak is gepeild via digitale media (o.m. Buurtkiep) en mondeling.

De club vraagt € 1000,- bestemd voor de aanschaf van materialen: steigerhout, verf, cement, balonnen etc.

Deelnemers wordt € 3,50 per week gevraagd. Verder worden inkomsten verwacht uit de verkoop van creaties op het jaarlijkse wijkfeest.

De volledige aanvraag: 7659875 Hobbyclub DeStijl_bew.docx


Hobbyclub in De Stijl vraagt bijdrage

Reacties

Huub 24 maart 2018
Ontvang vandaag (24-3) dit voorstel. Ik steun dit, maa rhet schijnt al verlopen te zijn. Jammer.
Annemarie 23 maart 2018
Lekker knutselen dan en ga zo door. Positief advies!
MarcusenAnkie 13 maart 2018
Idd heb ik een globale begroting gemaakt voor het aankomende jaar net als dat ik een boekhouding bij hou van inkomsten/uitgave van de club
Lonneke 13 maart 2018
Dan nog is het verstandig om wel een jaarlijkse begroting te maken, inzicht houden op waaraan het uitgegeven is. Dat is voor de organisatie handig en de financier te controleren.
Hans 13 maart 2018
Dank voor je toelichting...
MarcusenAnkie 12 maart 2018
Hallo buurtbewoners, Ik wilde nog even een reactie geven op alle reacties van u ivm de aanvraag bij de gemeente. Idd is de aanvraag een deel vergelijkbaar als vorig jaar op enkele punten na. Heb de aanvraag gedaan daar er diverse basis- en werkmaterialen aangeschaft moet worden die bij het vorige budget niet meer aangeschaft kon worden. Tevens bestaat de groep uit 13 tot 15 personen dus u begrijpt dat er voldoende materialen aangeschaft moeten worden. De hobbyclub heeft geen eindperiode die zal pas ontstaan als er geen animo meer is om deel te nemen aan de club. Ik kan helaas geen fotos toevoegen van de creaties die gemaakt worden maar u kunt deze bekijken op het facebookaccount van de club. Deze is Crea de muntel. Hoop jullie wat meer info zo gegeven te hebben en hoop dan ook dat u een positieve reactie wil plaatsen. Bedankt alvast, deelnemers ban hobbyclub de muntel
Sjaak 7 maart 2018
Hoeveel cursisten zijn er? Wat wordt er wel niet gebouwd?
O. 5 maart 2018
Ik vind € 1.000,-- een behoorlijk groot bedrag. Voor welke periode is dit bedrag bestemd; heel 2018 ?
Stefan 5 maart 2018
Prima. Mis wel een begroting.
Hans 2 maart 2018
Ik vind het nog steeds een goed initiatief, maar was er vorig jaar niet óók zo'n aanvraag? Ik ben wel benieuwd hoe het allemaal loopt. Wil de initiatiefnemer daar niet eens een stukje van op De Buurtkiep plaatsen?
Hans 2 maart 2018
Ik vind het nog steeds een goed initiatief, maar was er vorig jaar niet óók zo'n aanvraag? Ik ben wel benieuwd hoe het allemaal loopt. Wil de initiatiefnemer daar niet eens een stukje van op De Buurtkiep plaatsen?
Kevin 1 maart 2018
Goed initiatief
Marielle 28 februari 2018
Ik zou graag een toelichting zien zoals bijv. n begroting of zo. Zodat duidelijk is waar het geld naar toe gaat.
peter 28 februari 2018
Met Annemarie eens: als de materialen milieuvriendelijk zijn of op z'n minst niet belastend! Dan nog vind ik 1000,- een enorm bedrag. Ik mis overigens de begroting bij dit bericht, maar neem aan dat voor 150 - 200 euro al veel ingekocht kan worden. Wees ook bij de aanschaf/inkoop a.u.b. creatief. Er ligt zoveel voor het oprapen in het open veld, in bossen, langs de straat, uit containers bij verbouwingen en aanbouw. Renewal of op een creatieve wijze hergebruiken, levert de mooiste dingen op, was laatst te zien bij Grang de Paul Art.
Annemarie 28 februari 2018
Ik vind het een geweldig initiatief. Waarom in de avonduren vraag ik me af. En ik vind cement en ballonnen een te grote belasting voor ons milieu. Natuurlijk valt alles in het niet bij de uitstoot van ons vliegverkeer. Toch alle beetjes helpen en heb ik nog wel een suggestie voor alternatieven. Welke eindproducten worden er gewrocht?
Lonneke 28 februari 2018
Mooi initiatief, ben alleen benieuwd: is dit een aanvraag voor een jaar? Dan is het prima.
Bekijk meer nieuws in de buurt »